Горчиво завръщане за Медведев: Не спечели нито сет срещу Гаске и напусна Женева на старта

от в 20:29 на 17.05.2022
Мирела Николова

Даниил Медведев бе извън Тура в продължение на месец и половина, след като му се наложи да претърпи операция от херния, и въпреки че първоначално очакванията бяха, че ще пропусне целия сезон на клей, то руснакът все пак реши да вземе участие в Откритото първенство на Франция. С цел да натрупа известна състезателна практика преди Ролан Гарос световният №2 се включи в тазседмичния АТР 250 турнира в Женева, но претърпя крушение в първия си мач, където трябваше да се изправи срещу 35-годишния Ришар Гаске.

Дългото отсъствие от корта си пролича в откриващия сет, в който вторият в света бе изцяло надигран, и макар топ поставеният да повиши значително нивото си в следващата част, то това не се оказа достатъчно, за да сломи съпротивата на французина, който триумфира с крайната победа след 6:2 7:6(5). Така бившият №7 си гарантира участие в четвъртфиналната фаза на турнира, където го очаква сблъсък с победителя измежду Марко Чекинато и Камил Майхржак.

Срещата стартира с лесно спечелени подавания от двамата и първата почивка дойде при резултат 2:1 в полза на руснака. Все пак липсата на състезателна практика у Медведев си пролича в следващите минути, тъй като началният му удар не бе на необходимото ниво и това позволяваше на Гаске да поеме контрол върху разиграванията на сервис на опонента. Французинът се възползваше от честите неточности на топ поставения и съвсем скоро си осигури пробив преднина, която впоследствие дублира, за да излезе напред в отделните части след пет поредни гейма на своята сметка.

Серията му продължи и във втория сет, когато нова порция неубедителни удари на руснака доведоха до ранен пробив в актива на световния №75. Той разви аванса си до 3:1, след което финалистът от Аустрелиън Оупън започна да намира своя ритъм и съумя да навакса изоставането си. Последваха силни минути за сервиращите и не след дълго станахме свидетели на тайбрек, който щеше да реши изхода от този равностоен сет. В него световният №2 непрекъснато бе догонващ в резултата и макар на няколко пъти да успяваше да върне допуснатия минибрейк, то при първия мачбол в полза на противника допусна двойна грешка, с която окончателно бе сложен край на битката.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Горчиво завръщане за Медведев: Не спечели нито сет срещу Гаске и напусна Женева на старта Мирела Николова
Теми:  
atp | даниил медведев | женева | Обзори | ришар гаске

Коментари





Следвайте ни в Facebook