Горчиво завръщане за Циципас: Шварцман го надигра и подпечата успеха на Аржентина!

от в 12:48 на 03.01.2022
Мирела Николова

Третият ден на ATP Cup вече е в ход, като днес се провеждат двубоите от група "D", в която сред попадналите отбори са тези на Гърция и Аржентина. Денят започна по отличен начин за южноамериканската страна, която поведе в сблъсъка благодарение на двусетовия успех на Федерико Делбонис над световния №399 Михаил Перволаракис със 7:6(5) 6:1.

В мача на първите ракети един срещу друг излязоха Стефанос Циципас и Диего Шварцман. Двамата сътвориха двубой, който бе истинска наслада за зрителите и който завърши в полза на аржентинския представител след 6:7(5) 6:3 6:3, като по този бе подпечатана крайната победа за състава на Аржентина. 

Откриващата част бе изпълнена с изключително висококачествен тенис, тъй като продължителните размени на удари и печелившите удари изобилстваха за сметка на непредизвиканите неточности, които почти напълно отсъстваха. Сервисът и на двамата работеше на пълни обороти, държейки ги далеч от опасности за пробив. Единствените брейкболи, на които станахме свидетели, бяха в дванадесетия гейм, когато началният удар на Шварцман се пропука и Циципас получи 3 сетбола, но след като не бяха материализирани, се стигна до тайбрек. В него гъркът бе този, който диктуваше събитията и въпреки че Диего на няколко пъти успяваше да върне минипробивите, балканецът все пак измъкна дебютния сет.

Представителят на Гърция пренесе устрема си и в началото на втората част, когато осъществи брейк в откриващото подаване на съперника, но веднага след това на свой ред допусна пробив на нула и паритетът в геймовете бе възвърнат. Последваха няколко рутинни сервис гейма за двамата играчи, преди Шварцман да дочака удобния момент, в който да се възползва от пропуските на световния №4 и да нанесе пробив, който бе решаващ за съдбата на сета.

Третата част също стартира с ранен пробив, този път в актива на световния №13. Той не изпита затруднения със затвърждаването му и съвсем скоро се подаде напред в резултата с 2:0. С напредване на времето Циципас се придвижваше значително по-бавно, което допълнително затрудни задачата му да върне пробива срещу перфектно играещия аржентинец, а инкасиране на втори брейк в деветия гейм окончателно предопредели развръзката на двубоя в полза на Шварцман и Аржентина.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Горчиво завръщане за Циципас: Шварцман го надигра и подпечата успеха на Аржентина! Мирела Николова
Теми:  
atp | atp cup | аржентина | гърция | диего шварцман | Обзори | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook