Горчиво завръщане за Вавринка в Париж: Беше спрян от световния №139 в тричасова битка

от в 19:24 на 23.05.2022
Владислав Риждов

Стан Вавринка определено е далеч от нивото, на което сме свикнали да го виждаме, но с всеки изминал мач след завръщането си дава поводи на оптимизъм на своите фенове. Преди седмица Стан достигна до 1/8-финалите в Рим, но днес нещата не протекоха по мечтания за него начин, след като напусна Откритото първенство на Франция още на старта. Шампионът от 2015-та направи силен старт, но силите му не достигнаха, за да задържи нивото си, и той бе спрян от местния тенисист Корентен Муте в мач, продължил малко под 3 часа - 2:6 6:3 7:6(2) 6:3. 

Вавринка стартира обещаващо двубоя и успя бързо да вземе преднина в резултата, след като открадна още втория сервис гейм на французина. Бившият шампион в Париж провеждаше по образцов начин всяка една акция към отсрещната страна на мрежата, а пък до този момент бе загубил само четири точки от линията за начален удар - 4:2. Последваха нови силни минути за швейцареца и след още два гейма в актива му, сетът отиде в негова полза.

През втората част ролите се размениха и Муте показа проблясъци в самото начало, които му позволиха да материализира третата точка за брейк, до която достигна в хода на мача - 3:1. Нисичкият французин умело успяваше да опази аванса си, като същевременно ограничаваше до минимум възможностите на съперника си. Световният номер 139 премина пред един труден гейм в края, но развоят от него бе положителен и така паритетът в отделните части бе налице.

Третият сет също започна по-добре за местния състезател. Муте демонстрира отлично придвижване по корта, а в добавка на това вкара в действие един от своите специалитети - късите топки, които нарушаваха ритъма на именития му съперник. По този начин левичарят се добра до пробив на нула, с който поведе с 5:3. Сервирайки за удвояването на преднината си обаче, Муте се пропука и това даде отлична възможност на Вавринка да се задържи в сета. Последва изравняване на геймовете и тайбрек, в който бившият номер 67 имаше цялата инициатива, и в крайна сметка излезе напред в общия резултат.

Сервиращите доминираха в дебютните минути на четвъртия сет, но след това отново дойдоха положителните моменти за участващия с "уайлд кард" Муте. С вдъхновеното си представяне той отвори дистанция в резултата, която го постави в по-добра позиция от неговия съперник. Вавринка все пак продължи да се бори, но изглеждаше, че бившият номер 3 не разполага с никакви козове, които да обърнат събитията. При това положение се стигна до мачбол в полза на домакинския представител, който бе реализира още от първи опит, за да изпрати Муте в следващия етап, където го очаква 13-кратният победител в Париж - Рафаел Надал.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Горчиво завръщане за Вавринка в Париж: Беше спрян от световния №139 в тричасова битка Владислав Риждов
Теми:  
корентен муте | обзор | открито първенство на франция | ролан гарос | Стан Вавринка

Коментари





Следвайте ни в Facebook