Готов за трансфер в Серия "А": Циципас остави безпомощен вратаря на Джеона (видео)

от в 15:45 на 15.09.2024
Калоян Соколов

Стефанос Циципас беше специален гост на мача от четвъртия кръг на италианската Серия "А" между Дженоа и Рома. Световният номер 12 е признавал неколкократно, че "грифоните" са неговия любим европейски футболен клуб, защото като дете се е влюбил в тяхната емблема и дълги години е играел непрекъснато с тях в елетронната игра "FIFA".

Това е и причината генуезци да поканят Циципас на своя стадион "Луиджи Ферарис", където той можеше да проведе загрявка с футболистите на Дженоа. Циципас излезе на терена с ракета в ръка и първо изпълни няколко дузпи на вратаря Пиерлуижи Голина, използвайки своето обичайно оръдие на труда и тенис топка за целта, а впоследствие демонстрира изумително умения с коженото кълбо, оставяйки безпомощен професионалния страж при всеки един от трите си изпълнени преки свободни удари.

Впоследствие Стефанос призна, че е тренирал футбол до 12-годишна възраст и в началото е предпочитал значително стадиона пред корта, като това се е променило през времето, но той все още гледа да намира време за първата си спортна любов, когато няма ангажименти в ATP Тура.

Публиката на "грифоните" пък прие много радушно 2-кратния "мейджър" финалист, който беше изпратен с бурни аплодисменти, а от ръководството на отбора му подариха официален екип с неговото име.

Самата среща завърши при резултат 1:1, а бившият номер 3 можеше да се израдва на изравнителния гол в последната секунда на своите любимци, наблюдавайки случващото се от ВИП ложата на стадиона, където беше настанен заедно със своята приятелка - Паула Бадоса.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Готов за трансфер в Серия "А": Циципас остави безпомощен вратаря на Джеона (видео) Калоян Соколов
Теми:  
atp | любопитно | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook