Готови за шоу: Ясни са първите тенисисти, които ще са част от отбора на Европа за Laver Cup

от в 20:29 на 20.04.2023
Мирела Николова

Преди няколко дни стана ясно, че двамата най-добри американски тенисисти Тейлър Фриц и Франсис Тиафо ще се присъединят към Феликс Оже-Алиасим за отбора на Света в тазгодишното издание на Laver Cup, а днес бяха обявени и имената на първите две звезди, които ще се включат в отбора на Европа, като това са Стефанос Циципас и Андрей Рубльов.

Миналогодишното издание на турнира ще бъде запомнено на първо място с последния двубой в кариерата на Роджър Федерер, както и с факта, че отборът на Света за първи път съумя да завоюва трофея. През този сезон европейците ще опитат да се завърнат на трона и ще търсят пета титла в състезанието, което ще се състои във Ванкувър между 22 и 24 септември.

"Имам страхотни спомени от участието си на Laver Cup и от това, че бях част от отбора", каза Циципас, за когото това ще бъде четвърто участие. "През миналата година играх с цялото си сърце и дадох всичко от себе си, но за съжаление, не се получи така, както искахме. Въпреки това продължаваме напред и с оглед на резултатите ни през годините на Laver Cup, съм оптимист за тази година. Ще направя всичко възможно, за да помогна на отбора на Европа да спечели титлата във Ванкувър."

Рубльов, който е взел участие само в едно от петте досегашни издания на турнира, също изрази своето вълнение от това да се завърне в надпреварата. "Нямам търпение да се състезавам отново на Laver Cup. Да бъда част от отбора победител в Бостън, е спомен, който ще остане завинаги в съзнанието ми", сподели руският представител.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Готови за шоу: Ясни са първите тенисисти, които ще са част от отбора на Европа за Laver Cup Мирела Николова
Теми:  
atp | laver cup | андрей рубльов | лейвър къп 2023 | любопитно | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook