Готови за US Open: Григор загуби в интезивна тренировка от Алкарас на "Артър Аш" (видео)

от в 13:46 на 22.08.2024
Калоян Соколов

Григор Димитров все още има трудности да се завърне на познатото ниво, откакто се контузи на Уимбълдън и записа само една победа на Мастърсите в Монреал и Синсинати, претърпявайки ранни поражения от съответно Алексей Попирин и Фабиан Марожан. Това влоши шансовете на първата ни ракета за класиране на ATP финалите в Торино, но все още нищо не е загубено и Григор има всички шансове да обърне нещата в своя полза на предстоящия US Open.

Димитров вече от седмица насам се готви усилено на кортовете в Ню Йорк, където през миналата година отпадна още в третия кръг от Александър Зверев и наглед световният номер 9 е с добри шансове да натрупа ценни точки за световната ранглиста, като именно последната "мейджър" надпревара за сезона ще бъде до голяма степен определяща за възможността да видим българина на турнира на 8-те най-добри през ноември.

Вчера нашият сънародник имаше възможност да стъпи на централния корт "Артър Аш Стейдиъм" и да проведе тренировъчно занимание с шампиона отпреди две години - Карлос Алкарас. Спарингът между двамата топ играчи предизвика сериозен зрителски интерес и усещането беше, че става въпрос за двубой от турнира, а не просто за една обикновен тренировка, като Григор и Алкарас решиха да зарадват феновете, изигравайки един състезателен сет помежду си.

Темпото на игра беше много високо ниво и ясно се виждаше, че играчите изобщо не пестят сили, борейки се за всяка една точка. Димитров сервираше на високо ниво и приключваше точките на собствено подаване с помощта на бързи комбинации, но напълно същото важене и за 3-кратния "мейджър" носител. Алкарас имаше 2 брейкбола на разположение в петия гейм, само че Григор показа завидни рефлекси в близост до мрежата и поведе с 3:2.

Испанецът обаче продължи да преследва пробива и постави отново под напрежение родния ни представител при 3:3, което доведе до аванс от 30:40 в точките за Карлитос и в крайна сметка българинът предаде подаването си с двойна грешка.

Впоследствие първата ни ракета продължи да използва всяка една възможност, за да излезе напред, но беше безпомощен пред началния удар на своя съперник и Алкарас спечели сета с 6:4, а ние се надяваме, че резултатът ще е различен, ако двамата се срещнат в официален двубой по време на стартиращата в понеделник надпревара.

Запис от тренировъчния сет между Григор Димитров и Карлос Алкарас:


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Готови за US Open: Григор загуби в интезивна тренировка от Алкарас на "Артър Аш" (видео) Калоян Соколов
Теми:  
atp | us open 2024 | бгтенис | видео | григор димитров | карлос алкарас | любопитно | тренировка

Коментари





Следвайте ни в Facebook