Графитени надписи по стените на хърватски град: Новак Джокович, умри!

от в 08:20 на 30.06.2020
Марк Хаджижеков
Цялата тенис вселена беше разтърсена, когато световният №1 Новак Джокович обяви, че е тестван положително за коронавирус. Сръбската звезда игнорира правилата за социално дистанциране и другите предпазни мерки по време на Adria Tour, което доведе до преждевременното прекратяване на турнира.

Заедно с Новак Джокович, Григор Димитров, Виктор Троицки и Борна Корич са другите тенисисти, които са се заразили с вируса.  Освен това и фитнес-треньорът на победителя от Открито първенство в Австралия - Марко Пинаки, съпругата му Йелена Джокович и треньорът на Димитров също са дали положителна проба за COVID-19.


Novak Djokovic invited thousands of fans to the Adria Tour

Безгрижието на Новак Джокович предизвика много критики от всички краища на света. Както обаче съобщава местното издание Dalmacija Danas, някои хървати са преминали границата със своите графитени съобщения в град Сплит.



Ужасяващо съобщение в Сплит пожелава смърт на Новак Джокович


Some people in Split wish Novak Djokovic should die (Image credits: novosti.rs)

Сплит е вторият по големина град в Хърватия с население от около 250 000 души. Градът е на източния бряг на Адриатическо море и е добре известен със своята духовита култура.


Горното изображение има съобщение на местния език и се превежда по следния начин:


,,Да умреш от нея е нашето желание. Поздрави от Сплит, дай Боже (изпълни нашето желание). Джокович, умри."


Според местни източници писателят на споменатото послание желае Новак Джокович да умре от коронавирус. Източниците също така заявяват, че Сплит е град, където екстремистите „издивяват“.


Множество потребители от социални мрежи разкритикуваха Новак Джокович заради решението му да проведе Adria Tour без адекватни мерки за безопасност. Това съобщение обаче преминава всякакви граници и никой не може да застане зад него.


Източник: Sportskeeda.com


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Графитени надписи по стените на хърватски град: Новак Джокович, умри! Марк Хаджижеков

Коментари





Следвайте ни в Facebook