Грандиозен триумф за Григор Димитров срещу Надал

от в 17:43 на 07.10.2016
Искрен Минчев

Григор Димитров реализира една от най-големите победи в кариерата си. Той достигна полуфиналите на АТР 500 турнира в Пекин като разгроми Рафаел Надал с 6:2, 6:4 за час и половина на корта. Испанецът бе много далеч от най-добрата си игра и с мъка спечели тези шест гейма. Така Григор подобри най-доброто си представяне в турнира от 2014-а, когато отстъпи в четвъртфиналите на Новак Джокович. С представянето си в Пекин Димитров най-вероятно ще прогресира поне до 19-о място в световната ранглиста.

В същото време се очаква в понеделник Надал да загуби нови две места и да бъде под №6 в класацията на АТР. Той също така пропусна да натрупа нов актив в борбата да си осигури място на заключителния "Мастърс" в края на сезона.

Още в първия си сервис гейм Надал спаси четири поредни точки за пробив, но при петата направи двойна грешка. Испанецът реагира светкавично и веднага реализира рибрейк и то на 15 за 1:1. Ситуацията се повтори още веднъж - Надал продължи да бъде неубедителен и след нов дълъг гейм бе пробит. Григор обаче пак не издържа на напрежението и се стигна ново изравняване - 2:2. Петият пореден пробив не закъсня като Григор за трети път се откъсна в резултата. Надал можеше веднага да изравни, но българинът пласира три поредни печеливши сервиса и се откъсна с 4:2. Невероятното се случи - Надал така и не успя да спечели свой сервис гейм в първия сет като Григор затвори до края убедително с 6:2. Рафа завърши тези 42 минути игра с невероятните за него 18 непредизвикани грешки.

Любопитното е, че местните фенове се опитваха да окуражават Гришо с подвиквания "C`Mon Бербатов".

Ситуацията за Надал се влоши допълнително след почивката. Той за пореден път не успя да спечели сервис гейма си при откриването на сета. Григор демонстрира уверена игра и поведе 2:0 след пети пореден пробив. До края той задържа аванса си, макар че при 4:3 се наложи да спасява две точки за връщането му.

В целия мач Григор реализира внушителните 72% първи сервис и реализира общо пет пробива. В същото време Надал завърши с нехарактерните за него 32 непредизвикани грешки.

Така Григор реализира първа победа срещу Надал в осем мача. Освен това двубоят бе 57-и за него срещу играч от топ 10 и той вече има 13 победи. Тази година той стигна до още две от тях - срещу Анди Мъри в Маями и над Стан Вавринка в Синсинати.

За място на финал Гришо ще спори с Милош Раонич. До този момент българският №1 води с 2:1 в преките срещи на Раонич като те за последно се срещнаха на Australian Open 2014. Димитров има и една победа във "Фючърс" сериите от 2009-а година.

В другия полуфинал ще се изправят Давид Ферер и Анди Мъри.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Грандиозен триумф за Григор Димитров срещу Надал Искрен Минчев
Теми:  
григор димитров | рафаел надал | тенис турнир в пекин

Коментари





Следвайте ни в Facebook