Грешка с цената на отпадане: Фрапантно пропуснатият мачбол от Матео Беретини (видео)

от в 20:54 на 17.01.2023
Калоян Соколов

Първият кръг на Аустрелиън Оупън ни осигури множество първокачествени сблъсъци и силни емоции с изявите на тенисистите в Мелбърн, но категорично срещата между Анди Мъри и Матео Беретини се откроява над всичко останало, тъй като драмата на корта присъстваше до последната секунда от този истински близо 5-часов спортен спектакъл. В крайна сметка 35-годишният Мъри съумя да обори всички предварителни прогнози и надделя над миналогодишния полуфиналист след изиграването на супер тайбрек до 10 точки в решителния сет.

Беретини пък едва ли ще спи спокойно тази вечер, защото имаше всички шансове да осъществи страхотен обрат от 0:2 сета и може да се сърди единствено на себе си, че не е в следващия кръг на турнира, защото пропусна мачбол при особено нелепи обстоятелства.

Въпросната ситуация се разви в деветия гейм на финалната част, когато 12-ият поставен влезе в серия от отлични ретури и заслужено достигна до точка за спечелване на мача. В този момент двукратният олимпийски шампион се опита да изненада своя опонент и прибегна до къса топка, само че изпълнението не беше никак прецизно и италианецът имаше цялото време на света просто да прати топката покрай Мъри, но ръката му трепна и последвалото отиграване намери центъра на мрежата, а оттам насетне психологическото предимство беше изцяло на страната на сър Анди, чиято непримириност го извдеде до крайния триумф.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Грешка с цената на отпадане: Фрапантно пропуснатият мачбол от Матео Беретини (видео) Калоян Соколов
Теми:  
atp | анди мъри | Аустрелиън Оупън 2023 | видео | любопитно | матео беретини

Коментари





Следвайте ни в Facebook