Грешка в точкуването на АТР изстреля Григор с 4 места по-напред в ранглистата

от в 14:17 на 21.03.2022
Мирела Николова

Началото на новата седмица обикновено означава и обновяване на световната тенис ранглиста. Днешният вид на класацията на АТР обаче породи множество въпроси относно нейната автентичност предвид факта, че редица състезатели бяха поставени на позиции, които са значително далеч от реалните им места.

Така например героят през тази седмица - Тейлър Фриц, който вдигна първия си трофей от сериите "Мастърс 1000", спирайки серията на Рафаел Надал, получи близо 2000 точки в актива си, при положение че триумфът в Калифорния му носи 910 точки. Сдобил се с двойно повече точки от заработените, американецът бе класиран на осмото място, което е невъзможно с оглед на това, че по пътя на логиката той би имал близо 1000 точки пасив до №8 и неговата реална позиция е №13.

Възникналото недоразумение засегна и най-добрия ни тенисист Григор Димитров, който според официално публикуваната ранглиста днес се катери с 10 места до №25, но за съжаление на всички нас, това далеч не е така и сънародникът ни прогресира с 6 позиции, което означава, че от този понеделник ще бъде 29-и в света.

Макар и забавена, реакция от страна на АТР все пак имаше, тъй като няколко часа по-късно обявиха в профилите си в социалните мрежи, че имат технически проблем, свързан с изчисляването на точките за световната ранглиста. В съобщението също така се уточнява, че екипите им работят, за да отстранят проблема възможно най-скоро.

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Грешка в точкуването на АТР изстреля Григор с 4 места по-напред в ранглистата Мирела Николова
Теми:  
atp | григор димитров | ранглисти | тейлър фриц

Коментари





Следвайте ни в Facebook