Григор бе на косъм, но все пак надделя над Типсаревич

от в 16:33 на 26.05.2019
В
Григор Димитров загуби сет, но все пак продължава напред в Париж. Нашето момче загуби сет, но в крайна сметка след 6:3 6:0 3:6 6:7(4) 6:4 за 3 часа и 1 минути елимира Янко Типсаревич.



Двамата тенисисти успяха да вземат откриващите си геймове, а впоследвалите си размениха и по два пробива, за да се стигне до 3:3. До края нашето момче все пак вдигна оборотите, а по този начин сърбинът не взе нито гейм повече, с което и Григор излезна напред в резлутата.

Във вторият сет българинът не даде нито гейм на Янко като 317-тия в света взе едва десет точки повреме на втората част от мача. През почивките Типсаревич се консултира с физиотерапевт заради болки в глезена, а видимо проблемите на сърбина повлияха на играта му. През голяма част от сета той почти не се движеше по корта и така само за 21 минути Димитров се наложи с 6:0.



Гришо нанесе пореден пробив още в първия гейм на третата част, но Янко най-после се разписа, записвайки  рибрейк. През следващите минути двамата съумяваха да взимат подаванията си, но сервирайки за 4:4 Григор допусна втори пробив в сета, с което впоследствие и загуби частта.

Това видимо завърна Типсаревич в срещата, а сърбинът заигра на високо ниво. Със стабилна игра и непредизвикани грешки на Димитров, нашето момче изостана с пробив в петия гейм. Българинът не успя да направи рибрейк, а впоследствие изостана и с 5:3. Той все пак показа характер и изравни, а впоследствие и закономерно се стигна до тайбрек.

В решителния тайбрек Григор допусна минипробив още в първата точка. Той успя да направи рибрейк, но веднага след това отново не съумя да вземе точката си. Така Янко затвори тайбрека със 7:4 в своя полза.

В решаващата пета част българинът пропусна брейкбол в началото на сета, като впоследствие двамата бяха уверени в сервис геймовете си. В крайна сметка Григор успя да пробие при 5:4, а след затвърждаването на брейка, въпреки че трябваше да отрази точка за рибрейк, най-накрая този тягостен мач приключи на сметката на нашето момче.



В следващия кръг Григор ще се изправи срещу поставения Марин Чилич, който по-рано днес записа 3-сетова победа.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор бе на косъм, но все пак надделя над Типсаревич В

Коментари





Следвайте ни в Facebook