Григор: Беше отдавна, когато за последно държах такъв трофей, малко съм емоционален сега

от в 12:03 на 07.01.2024
Мартин Петков

Григор Димитров отново може да нарече себе си шампион в АТР Тура, след повече от шест години чакане. Най-добрият български тенисист изпрати една повече от великолепна седмица на турнира в Бризбейн, като в похода си към трофея преодоля последователно Анди Мъри, Даниел Алтмайер, Ринки Хиджиката и Джордан Томпсън, за да се стигне до днешната му финална битка срещу топ поставения Холгер Руне, когото сломи в последователни сетове със 7:(5) 6:4. В минутите след огромния си триумф, значещ толкова много за първата ни ракета, а и за всеки един почитател на тениса у нас, Гришо каза следното в шампионската си реч, държейки титлата в ръка:

"Беше отдавна, когато за последно държах такъв трофей. Малко съм емоционален и ви благодаря за подкрепата. Трудно е да опиша нещата, но първо искам да започна с Холгер и неговия екип. Страхотен тенисист, няколко пъти сме играли заедно. За толкова кратко време ти постигна толкова много неща. Знам, че това не беше резултатът, който искаше, но бъдещето е светло пред теб и твоя екип. Тепърва идва най-доброто за теб.

Любовната ми история с Бризбейн започна тук преди 11 години. Благодарен съм, че отново мога да бъда пред вас и да държа отново този трофей, това значи много за мен. Благодаря на екипа си, моите родители трябваше да побързат да отидат до летището. Надявам се, че са следили резултата. Благодаря на спонсорите, на правителството и на турнирния директор. На всички, които се отнасят добре с нас. Доста уморен съм и ще си взема няколко дни почивка. Много съм щастлив, че съм в Австралия. Ще продължавам по същия начин - благодаря за подкрепата!", заяви в шампионската си реч вече двукратният носител на титлата в Бризбейн!


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор: Беше отдавна, когато за последно държах такъв трофей, малко съм емоционален сега Мартин Петков
Теми:  
atp | бгтенис | бризбейн | григор | григор димитров | шампионска реч

Коментари





Следвайте ни в Facebook