Григор: Чувствам, че играя страхотен тенис, но тялото ми не позволява да натисна още малко

от в 00:15 на 21.09.2024
Калоян Соколов

Григор Димитров изтръгна геройска победа за отбора на Европа, след като губеше с 1:5 гейма във втория сет от мача си с Алехандро Табийо, но съумя да достигне до тайбрек и в крайна сметка се наложи в последователни части над чилиеца, въпреки че изпитваше видима болка в последните точки от мача.

Впоследствие победителят даде интервю на корта, в което направи признание, че напоследък тялото му все повече не издържа на натоварванията, но той е решен да се бори с това и да завърши подобаващо сезона.

Григор, какъв невероятен първи сет! Във втория сет нивото ти спадна малко, но какъв обрат направи само! Би трябвало да си доволен от това представяне?

- Да, надявам се, че обратът ще е по-сладък от влошаването на физическото ми състояние, което изпитах в края на мача. Беше страхотна битка. Вече играхме веднъж през тази година и положението беше сходно. Щастлив съм как се движех и с начина, по който използвах ъглите на корта.

Той е левичар и е много неудобен съперник, особено когато говорим за тенис в зала. Съперникът ми сервираше невероятно и ми беше много трудно да посрещам, въпреки че разчитах добре посоката на началния му удар.

Опитах се да остана много внимателен, след като изостанах във втория сет и да гледам на нещата точка за точка, докато постепенно съумях да изградя добър момент за себе си, влизайки в тайбрека.

Видяхме те да правиш гримаси, а на US Open се отказа заради контузия. Същият проблем ли те притеснява?

- Тепърва ще видим. Сега тялото ми е много добре загрято и е трудно да се каже, но имаше няколко "обаждания" от негова страна, които никак не ми харесаха. Сега тепърва предстои да направя нужните тестове. Надявам се да не е нищо сериозно.

Няма да ви лъжа, в момента изпитвам проблеми с тялото си. Чувствам, че играя страхотен тенис, но тялото ми не ми позволява да натисна още малко. Знам, че е краят на сезона, но все още съм много развълнуван и искам да направя възможно най-доброто от физическа гледна точка, за да играя отново пред публиката в Берлин и да натисна до края на годината.

Ти започна завръщането си в резултата и изведнъж си пролича, че започна да изпитваш болка, но продължи да играеш също толкова свободно. Това определено не е лесно да се направи, нали така?

- Не, определено не е. Трябва в такъв момент да се опиташ да съкращаваш максимално разиграванията. Мисля, че в тайбрека не пропуснах нито един сервис, което помогна изключително много. Имах лукса да контролирам играта и да печеля лесни точки. Това беше от ключово значение накрая, защото щях да имам нулеви шансове, ако ми се беше наложило да се защитавам.

Ти си един от ветераните тук и забелязах, че си нещо като втори капитан за този отбор, тъй като не спираше да даваш съвети на твоите съотборници. Готов ли си за още от същото през уикенда?

- Да, готов съм. Разбира се, зависи от момчетата дали ще ме слушат или не. Изцяло се залавям с тази задача. Обичам тези отборни състезания. Тук са някои от най-добрите играчи в света. Битките между нас са тежки и рядко имаме подобна възможност да бъдем от една и съща страна, както и да се опознаем малко повече на лично ниво. Винаги съм казвал, че е страхотно да бъдеш голям шампион, но е още по-добре, когато си стойностен човек и тези момчета олицетворяват точно това.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Григор: Чувствам, че играя страхотен тенис, но тялото ми не позволява да натисна още малко Калоян Соколов
Теми:  
atp | laver cup | бгтенис | григор димитров | интервюта

Коментари





Следвайте ни в Facebook