Григор: Чувствам се на правилния път и усещам, че мога да причиня сериозни щети

от в 08:14 на 14.10.2021
Калоян Соколов

Григор Димитров определено може да бъде щастлив от изминалия ден, защото се поздрави с най-голямата си победа от дълго време насам, надигравайки шампиона от Откритото първенство на САЩ. Първата ни ракета осъществи невероятен обрат над Даниил Медведев и постигна първо класиране за четвъртфинал на Мастърс в последните два сезона, а ето какво имаше да каже първата ни ракета на своята победна пресконференция:

Как успя да се върнеш от сет и два пробива. Това беше като измъкване на Хари Худини?

- Да, наистина не знам. Просто останах в мача. Гледах доста от неговите двубои и исках да играя точно тази среща. Постигнатото от него в последно време ме мотивира допълнително, за да се представя по-добре. Всичко започна да се обръща при 4:1 в негова полза във втория сет, когато направих две добри начални точки и се задържах в сблъсъка. Борих се, за да си извоювам всяка една възможност и продължих да бъда агресивен. Изведнъж достигнах до 4:4 и изиграх много добър сервис гейм, а неговият процент на първи начален удар спадна драстично и това ми даваше много по-големи шансове.

Изминаха няколко години от последната ти такава победа. Имаше ли нерви или усещаше, че можеш да спечелиш?

- Със сигурност имаше нерви, но аз се храня от тях. Хубаво е да ги има, тъй като това означава, че ти пука и си готов да дадеш най-доброто от себе си на корта. Усетих как съм на правилния път след надпреварата в Сан Диего и трябва да запазя тази линия, което ще ми даде шанс да причиня сериозни щети тук. През годините съм загубил много близки мачове в Индиън Уелс, така че бях твърдо решен да се завърна в пустинята и да се раздам на максимум. В момента тренировъчния процес и подготовката се отпащат изцяло.

Имал си много добри побди, но къде би поставил тази?

- Медведев е човек, който изважда най-добрия тенис от всеки един свой съперник и винаги намира начин, за да спечели. Наистина адмирирам начина, по който той играе и прави нещата. Несъмнено беше страхотен мач за спечелване от моя страна, но това е само един мач и все още нищо не е приключило. Трябва да остана фокусиран и да бъда готов за предстоящото пред мен.

Напоследък се говори много за пътуване в Космоса. Как би се чувствал ти в подобна ситуация?

- Мислел съм си го няколко пъти, докато гледам различни филми. Поначало съм нервен в тесни пространства, но си струва да потренирам, за да видя Земята отгоре. Вероятно бих го сторил, само че все още не съм ментално подготвен.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор: Чувствам се на правилния път и усещам, че мога да причиня сериозни щети Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | индиън уелс | интервюта | любопитно | Пресконференции

Коментари





Следвайте ни в Facebook