Григор Димитров: Българската подкрепа ми вдъхва огромна енергия

от в 11:29 на 01.10.2021
Диана Андреева

Григор Димитров трябваше да се изправи срещу Феликс Оже-Алиасим във втория кръг на надпреварата в Сан Диего, само че канадецът се оттегли от участие и на негово място влезе "щастливия губещ" Аугуст Холмгрен. Световният номер 901 пък не се оказа никакво препятствие за българина, който доминираше от началото до края на срещата и заслужено се наложи с 6:1 6:1 за малко под часа игра, а така се класира за четвъртфиналите на турнира. В кратко интервю на корта Гришо сподели как се чувства и какво очаква да му се случи в бъдеще, а ето какво точно разказа той:

"За мен нямаше голяма разлика. Трябва да се прегрупираш и да се адаптираш, това е ключът. Подготвих се така, както го правя преди всеки друг мач, и се вложих максимално. Концентиран съм върху собственото си представяне. Също така бих искал да благодаря на всички, които са тук. Публиката е невероятна и наистина беше много забавно. Благодаря ви, че дойдохте. Оценявам го.

Трябва да помисля малко, за да си спомня какво правех аз на 23 години. Винаги съм бил фен на колежанския тенис. Много ми се искаше да отида в колеж и да играя в отбор. Мисля, че съм добър отборен играч, но съдбата реши друго. Бих му казал, че най-важните неща са дисциплината и семейството. Упоритата работа винаги се отплаща.

Освен това човек трябва да помни корените си и да не забравя откъде идва. Аз съм горд българин и когато видя българския флаг и усетя подкрепата на своите сънародници, това ми дава огромна енергия. Още нещо важно, което според мен Аугуст трябва да запомни, е, че тенисът е маратон, а не спринт. Ако се грижиш за себе си и останеш здрав, можеш да играеш много дълго. Аз вече съм на 30 години, но все още се наслаждавам на тениса." - завърши Димитров. 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Григор Димитров: Българската подкрепа ми вдъхва огромна енергия Диана Андреева
Теми:  
григор димитров | димитров | сан диего | тенис турнир в сан диего

Коментари





Следвайте ни в Facebook