Григор Димитров: Чувствам се чудесно, но не гледам твърде далеч напред

от в 06:42 на 12.10.2021
Диана Андреева

Григор Димитров премина без никакви колебания през първите си два мача на BNP Paribas Open. Без да загуби нито един сет първата ракета на страната ни намерия място в осминафиналите на турнира, като днешният му успех дойде над 211-сантиметровия Райли Опелка. Двамата се срещнаха по-рано през това лято на турнира от същата категория в Торонто, където нашият представител инкасира двусетово поражение. Именно за тази загуба Григор говори в интервюто си на корта след победата днес, а ето и точните му думи: 

"Условията в Индиън Уелс са доста коварни. Райли е много сериозен опонент и бях запознат, че ме очаква тежък двубой. Исках просто да се наслаждавам на мача и да отиграя всеки ретур, който мога. Мисля, че свърших доста добра работа в това отношение. В момента се чувствам чудесно, но не гледам твърде далеч напред. 

Тук кортът е по-бавен, отколкото този в Торонто, и това ми помогна. Освен това този път доста по-често успявах да направя така, че да стигам до лесни точки. Използвах слайса си по-често и като цяло играта ми бе доста по-различна, отколкото в предходния мач между мен и Райли. Знаех, че трябва да играя много добре в защита, за да имам шанс, и положих доста усилия в това отношение. Мисля, че първият сервис и ретурът бяха най-важните елементи от играта, които ми помогнаха да победя." - завърши Димитров. 

В следващия етап Григор ще премери сили с някой измежду световния номер две и шампион на US Open Даниил Медведев или Филип Краинович. Медведев е изявен фаворит в надпреварата и препятствието в негово лице пред Григор няма да бъде никак леко, а в случай, че Краинович шокира света на тениса днес и се класира напред, шансовете на първата ни ракета са далеч по-големи, имайки се предвид, че за последно Медведев инкасира загуба в края на месец август.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор Димитров: Чувствам се чудесно, но не гледам твърде далеч напред Диана Андреева
Теми:  
григор | григор димитров | интервю | райли опелка | тенис турнир в индиън уелс

Коментари





Следвайте ни в Facebook