Григор Димитров е 100% сигурен за Лондон при титла в Стокхолм

от в 02:55 на 21.10.2017
Георги Христов

Григор Димитров се класира за четвърти път в кариерата си за полуфиналите на АТР 250 турнира Stockholm Open. Благодарение на този си успех Гришо направи поредна решаваща крачка към участие на финалите на АТР в Лондон през ноември.

За да е на 100% сигурен за участието си в британската столица още тази седмица, то той ще трябва да спечели титлата в Стокхолм за втори път в кариерата си.

Григор ще спори за място на финала с Фабио Фонини. Двамата имат пет двубоя в общия си баланс, като българинът води с 3:2 победи. Италианецът спечели последната среща между двамата на "Мастърс 1000" в Рим през 2015 г., като същата година нашият се наложи в Мадрид. В единствения сблъсък на хард на закрито Димитров победи с 2-1 сета в Париж през 2013 г.

Ако Димитров се класира за финала, то той ще изпревари Марин Чилич от петото място в годишната АТР Race ранглиста и ще има 3560 точки. Той обаче ще има нужда да спечели и финала, за да има 100% сигурност, че ще бъде в Лондон. Разбира се, в случай че не успее то той ще има възможност да достигне нужните точки(3565) на следващите турнири във Виена и Париж.

Победата на Григор Димитров над Миша Зверев на 1/4 финалите в Стокхолм се оказа и под номер 250 в кариерата на първата ни ракета. Сред тези срещи личат триумфи над играчи като Анди Мъри(3), Рафаел Надал, Новак Джокович, Стан Вавринка(4), Марин Чилич, Александър Зверев, Хуан Мартин дел Потро и други.

Гледайте днешния мач на Гришо от 14,00 часа!



Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Григор Димитров е 100% сигурен за Лондон при титла в Стокхолм Георги Христов
Теми:  
григор димитров | мастърс лондон | тенис ранглиста | тенис турнир в стокхолм

Коментари





Следвайте ни в Facebook