Григор Димитров - Федерер 4:6, 2:6, 4:6 (гейм по гейм)

от в 20:45 на 10.07.2017
Георги Христов

Роджър Федерер достигна осминафиналите на Уимбълдън след успех с 6:4, 6:2, 6:4 над Григор Димитров. Така той продължава напред в надпреварата без загубен сет.

В следващата фаза той очаква Милош Раонич, който се справи с Александър Зверев.

Развитието на мача гейм по гейм:

1 СЕТ, Димитров сервира първи:

1:0 - Гришо спечели откриващото си подаване. Първите му два сервиса бяха отлични за 30:0. Малко по-късно пропусна два геймбола и се стигна до равенство. Димитров направи двойна грешка, но спаси точката за пробив с мощен сервис. Все пак българинът се измъкна от тежката ситуация и повежда в резултата.

1:1 - Начало с лекота за Федерер. Той печели откриващото си подаване на 15.

2:1 - Гришо сервира чудесно за 40:15. Федерер направи един отличен минаващ удар, но все пак нямаше сили за повече и българинът пак повежда.

* В момента Евроспорт не дава мача на Димитров, а залага на мача на Рафаел Надал, който загуби първите два сета от Жил Мюлер.

2:2 - Нов гейм на 15 за Федерер, който засега печели по-леко подаванията си.

3:2 - Федерер спечели първата точка от този гейм, но след това Григор Димитров бе отличен - сервира на ниво и приключваше разиграванията бързо в своя полза.

3:3 - Гейм на нула за Федерер. Сервисът на бившия №1 е на много високо ниво до момента и той не дава шансове на съперника си.

4:3 - Най-доброто сервиране дотук за първата ни ракета. Гришо нямаше никакви затруднения и печели важния седми гейм.

4:4 - Федерер изравнява, печелейки на 30. 25 минути от началото на мача. Федерер е спечелил по 80% от точките и след първи, и след втори сервис.

5:4 - Григор спечели най-хубавото разиграване дотук за 30:15, но след това бе поставен под напрежение за 30:30. Българинът направи непредизвикана грешка, но след това със сервис спаси точката за пробив - 40:40. За негово съжаление той допусна двойна грешка. Сервисът отново се намеси - вторият шанс за пробив бе отразен. Зрителите бяха зарадвани със страхотно разиграване, което и този път бе спечелено от Федерер. Бившият №1 този път дочака своя миг и постигна своя пробив! Той ще сервира за сета.

6:4 - Без проблеми Маестрото приключва всичко със сервиране на нула.

II СЕТ, Димитров сервира първи:

1:0 - Първият спечелен гейм на нула за Григор Димитров. Добро начало на втората част.

1:1 - Отговорът е красноречив. Федерер също не губи точка на свой сервис. Той умело разнообразява играта си с излизания на мрежата.

2:1 - Уверени действия на Гришо. Той продължава да е по-агресивен на корта и вече има 13 печеливши удара при 10 за Федерер. Разликата идва от непредизвиканите грешки 13 срещу само 3 за швейцареца.

2:2 - Ново равенство. Федерер спечели ключово разиграване при 30:15 като направи много труден удар от форхенд в движение.

2:3 - Две двойни грешки навлякоха множество беди на Гришо. Той изостана с 15:40 в този пети гейм. Последва непредизвикана грешка и Федерер постигна пробив още в началото на тази част. "Нужно е да правиш по-добри решения в подобни напечени ситуации," заяви коментаторът на мача Джон МакЕнроу в тази връзка.

2:4 - Федерер затвърждава без проблеми аванса си. Безгрешно сервиране дотук за бившия водач в ранглистата и седемкратен шампион.

2:5 - Нови затруднения за Григор. Той допусна поредна двойна грешка, а след това при точката за пробив Федерер го наказа за пореден път.

2:6 - Федерер поведе с лекота 40:0. Димитров спаси първите два сетбола, но при третия нямаше шанс. 2:0 сета за швейцареца.

III СЕТ, Димитров сервира първи:

1:0 - Добро начало за Димитров. Той не даде точка при първото си подаване на съперника.

1:1 - Григор Димитров спечели едно от най-добрите си разигравания като размина Федерер на мрежата. След това обаче отново не получи шанс и резултатът е изравнен.

2:1 - Григор се измъкна от опасна ситуацията 15:30. Той обаче намери първия си сервис и бе убедителен до самия край.

2:2 - Сервиращите продължават да печелят до момента. Федерер затваря на 15. Българските фенове в Лондон пък подкрепят родния талант и в този труден момент.

2:3 - Григор водеше 40:15, но Федерер изигра две отлични точки, за да изравни. Стигна се до лека грешка от форхенд за Гришо с цената на точка за пробив. Тя обаче бе спасена със сервис. Във втория случай Димитров не издържа на напрежението и се срина, правейки непредизвикана грешка. Пробив!

2:4 - Макар и трудно Федерер успя да затвърди този пробив след гейм, който достигна до равенство.

3:4 - Гришо запазва дистанцията като взима сервиса си на 30.

4:4 - Най-после! Григор върна пробива! Той спечели изумително разиграване, с което вдигна на крака публиката за 40:15 и две точки за пробив. Федерер убедително спаси първата, а при втората последва непредизвикана. След това Димитров не се притесни и умело дочака третата възможност, която пак след чудесна размяна реализира.

4:5 - Вместо да се възползва от преломния момент Григор не демонстрира най-доброто от себе си. Той последователно сбърка от основната линия за 15:40. Първата точка за пробив бе спасена, но не и втората.

4:6 - Никакви проблеми за Федерер, който убедително приключва битката за под два часа на корта.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор Димитров - Федерер 4:6, 2:6, 4:6 (гейм по гейм) Георги Христов
Теми:  
григор димитров | роджър федерер | тенис на живо | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook