Григор Димитров и Фернандо Вердаско ще участват на UTS 2

от в 22:33 на 21.07.2020
Анисия Стоева

 

Започва второто издание на организирания от Муратоглу демонстративен турнир Ultimate Tennis Showdown. Организаторите разкриват, че състезанието ще се проведе на 25-26 юли и 1-2 август. Григор Димитров и Фернандо Вердаско са сред новите участници, като този път в надпреварата ще бъде включено и женско каре.

 

„Тенис така, както никога досега“ епизод втори! Измина малко повече от седмица, откакто Матео Берретини бе коронясан за първенец на първото издание на Ultimate Tennis Showdown - революционно състезание, създадено от Патрик Муратоглу за вдъхване на нов живот в тениса. Сега се завръща за втора глава този уикенд както със събития за мъже, така и за жени. От страна на мъжете се появяват две нови лица. Григор Димитров - световен №19 и победител на финалите на ATP през 2017 в Лондон, прави своя дебют в UTS. Световният № 52 Вердаско, който достига до седмо място в световната ранглиста през 2009 г., също ще участва. Още двама играчи ще бъдат обявени, преди екшънът да започне в събота.


димитров

„От самото начало знаехме, че UTS няма да бъде еднократна надпревара. Много се гордея с успеха и че успяхме да организираме второто издание толкова бързо. Ще се радвам да видя повече от UTS този уикенд. Не ми беше достатъчно и мисля, че и на феновете" - каза Мурагоглу в съобщението за пресата.


Нов формат

Димитров и Вердаско се присъединяват към първоначалното мъжко каре, в което ще участват общо осем играчи, шестима от които вече имат опит с UTS. Беноа Пер, Ришар Гаске, Фелисиано Лопес, Корентен Муте, Алексей Попирин и Дъстин Браун се завръщат за още, след като играха и в UTS1.


димитров

Докато за първото издание беше използван един списък с класиране, този път участниците ще бъдат разделени на две групи от четири. Те ще се изправят срещу всеки от останалите трима тенисисти в съответния поток, като използват същия четири-четвърти формат за оценка като в UTS1. Завършилите на първо място от всяка група ще преминат към полуфиналите, като те заедно с финала ще се състоят в неделя - 2 август. Две особено големи имена, които все още не са разкрити, автоматично ще се класират за полуфиналите и ще се изправят срещу двамата победители в групите.


димитров

Женско каре

Състезанието при жените ще се проведе в два дни - уикенда 1-2 август. Четири състезателки ще се съревновават, като едно от имената е това на Бренда Фрухвиртова - 13-годишната чехкиня, възпитаничка на Академия Муратоглу, която победи световната № 54 Катерина Синякова на събитие в Чехия миналата седмица. Заедно с Фрухвиртова се присъединява още № 30 Анастасия Павличенкова, № 39 Онс Джабер и № 59 Ализе Корне.

https://twitter.com/UTShowdown/status/1285549140374691840?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1285549140374691840%7Ctwgr%5E&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.tennismajors.com%2Fnews%2Futs-news%2Fultimate-tennis-showdown-back-dimitrov-verdasco-womens-event-tennis-majors-276571.html


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор Димитров и Фернандо Вердаско ще участват на UTS 2 Анисия Стоева

Коментари





Следвайте ни в Facebook