Григор Димитров и пътят, който е извървял през 2020

от в 12:19 на 23.10.2020
Анисия Стоева

2020 г. се разви по различен начин за всеки един от нас, като и тенис светът и неговите играчи не бяха изключение от това правило. Един спортист, който трябваше да се справи с повече от символичен дял от капризите на годината, е Григор Димитров.

Бъркотията 2020 за българина може да бъде най-добре разделена на ,,преди" и ,,след", тъй като той, заедно с повечето от съперниците си, възстановиха сезона си след принудителната пауза. По същия начин, докато резултатите на Димитров и тази година са повлияни от хаоса, който го заобикаля, 29-годишният хасковлия се завърна сред най-добрите, подкрепен с уроци, които придоби повреме на спадовете си, преживени тази година, далеч от корта.

Григор Димитров: Неговото развитие с неговите думи

Отговаряйки на въпроса на TennisWorld USA за това как се е справял и израствал като играч и човек след проблемите, които му поднесе този сезон, нашето момче каза, че всичко се свежда до честността:

„През тази година преживях много неща ... и това е отвъд тениса, честно казано“- споделя най-добрият ни тенисист. „Никога не бих искал да крия нещата и просто да се преструвам, че всичко е свързано с това (тенис). Разбира се, че не е".

След това, без да навлиза в подробности, Димитров продължи: „Всички ние имаме живот извън тениса. Имах проблеми отделно от здравето си и самия спорт и никога не е лесно да балансирам всичко това. Няма съмнение”. За бившия световен №3 обаче, тези спадове не са нещо необичайно. „Преминавате през тези неща и израствате от това“- обоснова се той, посочвайки, че тези преживявания са помогнали да придобие по-добра перспектива за тениса и него самия като професионалист. „По някаква причина тези неща наистина ми помагат на корта, в момента оценявам повече моя спорт, моя занаят и това, което правя всеки път, когато изляза на корта“.

Всичко това го е направил и по-разбиращ нюансите, които обхващат сферите на успеха и поражението. „Понякога усещането след победа или загуба е еднакво, което е толкова страхотно чувство“. Първата ни ракета добави, че изпитва невероятно желание да побеждава, когато излезе на корта. Гришо посочи, че е също толкова важно човек да бъде честен към себе си, като приеме крайния резултат без да се оплаква. Григор Димитров заключи, че прилагането на този принцип в действителност е тласъкът, от който се е нуждаел, за да се възстанови и да преоткрие любовта си към играта, когато Турът се завърна.

„Просто успях да направя това и мисля, че наистина ми помогна да се върна отново в спорта и да бъда малко по-развълнуван“- заяви той с отрезвяваща финалност. 


Ето как да гледаме БЕЗПЛАТНО тенис на живо

Оцени тази статия:
Григор Димитров и пътят, който е извървял през 2020 Анисия Стоева
Теми:  
григор | григор димитров | димитров

Коментари

Следвайте ни в Facebook