Григор Димитров: Може би беше грешка, че играх на US Open

от в 13:50 на 13.11.2020
Калоян Пламенов

Григор Димитров бе сред тенисистите, които получиха критики заради демонстративния турнир Adria Tour през юни месец, след като се оказа, че е болен от COVID-19. 

По онова време някои от тенисистите в мъжкия тур започнаха да се разболяват от вируса, а Григор определено имаше симптоми и някои от тях ги е усещал дълъг период от време.

29-годишният състезател признава, че може би е било грешка да се впусне в участие на US Open, където отпадна във втория кръг на турнира, защото въпреки отрицателния си тест е усещал все още умора в тялото си.

"Усещах, че не трябва да ходя в САЩ, но трябваше да се тествам и да знам в какво състояние е тялото ми", коментира българинът пред BBC.

"Сега съм добре, но никой не знае какво ще се случи за в бъдеще. Наистина се надявам повече да не се разболявам от COVID-19".

Той коментира и участието си в Антверпен и най-вече как се е чувствал физически в турнира.

"Чувствах се много по-добре. Но имаше някои неща, които сякаш не бяха същите".

Българинът призна също защо е дал гласност, че е болен.

"Като играч лесно можех да си остана вкъщи и да не кажа нито една дума, нали? Но си казах, че това не трябва да става по този начин. Около мен имаше толкова много деца и може някои от тях да са имали здравословни проблеми. Нямаше да мога да живея с това, че съм скрил".


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор Димитров: Може би беше грешка, че играх на US Open Калоян Пламенов
Теми:  
григор | григор димитров

Коментари





Следвайте ни в Facebook