Григор Димитров може да пропусне US Open

от в 11:02 на 06.08.2020
Марк Хаджижеков
Първата ни ракета Григор Димитров призна, че е ,,много несигурен" относно участието си на тазгодишното Открито първенство на САЩ, тъй като според него има много опасения и въпросителни по отношение на предстоящото издание на турнира.

Хасковлията е участвал на Flushing Meadows общо девет пъти през цялата си кариера, като най-добрият му резултат дойде миналата година, когато достигна полуфинал, преди да загуби от световния №5 - Даниил Медведев. Димитров се зарази с Covid-19 в края на май на Adria Tour и въпреки че се възстанови от болестта, Григор все още чувства последствията от коронавируса.

Последната страница от историята на Григор Димитров на US Open ...

,,В момента съм много несигурен. Ще бъда напълно откровен", каза Димитров, цитиран от Sky Sports. „Замислих се и продължавам да мисля за това всеки ден. Чувствам, че има толкова много въпроси, които трябва да задам, и същевременно толкова малко отговори."

,,Прекарал съм го, така че знам какво е. За европейците е трудно, защото трябва да пътуваме около 12 часа, за да стигнем до Ню Йорк и да вземем няколко самолета, след това да стигнем до хотела, а балонът си е балон, но искам да кажа, че статистически сме около над хиляда души на едно и също място и просто не е лесно.

Grigor Dimitrov experiences much-needed US Open renaissance

,,Надявам се никой да не се зарази, но ако някой се зарази, нещата ще изглеждат малко по-сложни. Дори и да имаме споразумения от правителствата относно карантината и всичко останало, просто никога не знаем какво ще се случи от един ден на друг, което рязко ограничава графика ни и нас, защото искаме да се състезаваме."

На Григор ще му отнеме малко повече време, преди да вземе окончателното си решение за US Open


„Бил съм на корта, тренирам много повече, усещам, че имам повече енергия и повече от всичко, но все още има въпросителна."

Григор Димитров не успя да стигне до финал на US Open

,,Определено ще изчакаме и ще видим какви ще са някои от съобщенията и вероятно ще вземем решение тогава. В момента моментът е толкова деликатен, че не мога да кажа ,,да, отивам" или ,,не , не отивам'".

,,Разбира се, мисля, че много други играчи наистина не биха искали да пътуват, но всички ние имаме този състезателен характер в себе си", заключи Димитров.

Източник: tennisworldusa.org


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор Димитров може да пропусне US Open Марк Хаджижеков

Коментари





Следвайте ни в Facebook