Григор Димитров не е заявил участие на турнир, в който беше финалист през миналия сезон

от в 01:38 на 23.04.2024
Калоян Соколов

 Григор Димитров няма да участва на ATP 250 надпреварата в Женева (19-25 май) . Това стана ясно късно през вчерашния ден, след като беше публикуван списъска с участниците на тазгодишното издание на състезанието. Припомняме ви, че Димитров надигра през миналия сезон световния номер девет Тейлър Фриц, за да се класира на първия си финал от 5 години насам, където отстъпи на Николас Джари.

Българинът досега е играл три пъти в швейцарския град, като веднъж дори стартира пътя си от квалификациите на надпреварата, но винаги тези участия са били продиктувани от слабо представяне в предходните клей турнири. Световният номер 10 никога не е бил фен на това да се състезава в последната седмица преди началото на дадена надпревара от Големия шлем (в случая Ролан Гарос) и сега определено е в позиция да избегне такъв сценарий, защото вече е сред топ поставените на големите турнири, докато през 2023-та срещна Карлос Алкарас и Новак Джокович още в самото начало на Мастърсите в Мадрид и Рим.

Неприятните новини са свързани с обстоятелството, че първата ни ракета ще се раздели със 165 точки от актива си, но той спокойно може да ги навакса на предходните клей надпревари, където няма да защитава почти никакъв актив, a и това вече не е чак толкова голяма загуба за Димитров, който има близо 3 пъти повече точки спрямо същия период през сезона от 2023-та.

Водач на схемата в Женева ще бъде Каспър Рууд, следван от Тайлър Фриц, Бен Шелтън, Томи Пол, Себастиан Баез и Ян-Ленард Щруф. Впечатление прави и присъствието на някогашния "мейджър" финалист Кей Нишикори, който прави пореден опит за завръщане в Тура, а Николас Джари също ще бъде в швейцарския град, за да се опита да защити своя трофей.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Григор Димитров не е заявил участие на турнир, в който беше финалист през миналия сезон Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | женева | списъци

Коментари





Следвайте ни в Facebook