Григор Димитров не успя да достигне трети финал в Стокхолм

от в 15:55 на 22.10.2016
Георги Христов

Григор Димитров не съумя за трети път в кариерата си да достигне до финала на АТР 250 турнира на твърди кортове в Стокхолм. Гришо, който е шампион от 2014-а в състезанието, загуби в два сета от Хуан Мартин дел Потро в полуфиналите. Аржентинецът се наложи след 6:4, 7:5 за малко над час и половина игра.

С представянето си в Швеция българският №1 си осигурява 90 точки за световната ранглиста и ще прогресира с една позиция - до 17-о място от понеделник.

Стартът на двубоя не бе никак добър за Григор. Той изостана 0:40 още в първия си гейм и бе пробит при третия шанс от аржентинеца. Димитров обаче не се стресна и на свой ред реализира пробив и то по същия сценарий. В шестия гейм дръпна 40:0 и при втория си шанс взе подаването на двуметровия гигант за 3:3.

И вместо да надгради и да продължи серията си Григор пак показа колебание на свой сервис. Дел Потро стигна до моментален рибрейк като доминираше в дългите разигравания - 4:3. Този път той нямаше повече затруднения и приключи първия сет с 6:4.



Първият критичен момент за Димитров след почивката бе във втория му сервис гейм. Тогава той отрази точка за пробив и все пак спечели за 2:1. При следващата подобна ситуация Григор не съумя да издържи на напрежението. Той допусна поредица непредизвикани грешки и Дел Потро го проби за 4:3. Това не притесни Григор и той съумя веднага да направи рибрейк за 4:4. Шампионът от US Open не се притесни и си осигури възможност да сервира за мача като проби пак за 6:5. И този път той получи нов подарък като Григор направи двойна грешка при точката за пробив. Този път родният тенисист не успя да направи нищо повече и загуби мача в два сета.

В другия полуфинал ще играят Джак Сок и Александър Зверев.

Така Димитров остава без АТР титла от средата на 2014-а година. В същото време Дел Потро вече е само на крачка от първи трофей за сезона и общо 19-и в кариерата му. В момента 64-ия в ранглистата Хуан се опитва максимално да се изкачи в ранглистата, за да си осигури по-добра позиция преди старта на новия сезон.

До края на годината българският №1 ще играе на два турнира. Следващата седмица предстои да пътува за Базел, а след това и за "Мастърс 1000" в Париж.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Григор Димитров не успя да достигне трети финал в Стокхолм Георги Христов
Теми:  
григор димитров | тенис турнир в стокхолм | хуан мартин дел потро

Коментари





Следвайте ни в Facebook