Григор Димитров: Няма значение дали играеш с Федерер или Надал

от в 17:23 на 23.04.2018
Тодор Беленски

Първата ни ракета Григор Димитров  даде пресконференция пред медиите днес, в която разкри как се подготвя за турнира в Барселона.

„Чувствам се по-добре в сравнение с миналата година по-същото време. През последните години не съм имал сериозни травма или болка и съм в добра форма. Отслабнах с няколко килограма, които вече успях да възстановя.

Тренирам усилено и вярвам, че в момента мога да прекарам часове на корта, което е едно от най-положителните неща“, заяви Григор.

На въпрос за мнението му относно Рафаел Надал и Роджър Федерер, които остават големите момчета в тениса, Григор отново акцентира, че всеки трябва да гледа собствената си игра. 

„В тениса няма невъзможни неща. Без начение е дали играеш срещу Роджър или Рафа. Ако искаш да станеш най-добрия,трябва да се докажеш.

Единственото, което мога да искам от себе си е да работя още по-здраво, да се концентрирам върху моята игра. Не знам как ще се развият нещата отсега нататък, но докато продължавам да работя правилно, всичко ще бъде наред“.

„Наслаждавам се на битките с Надал. Знам, че няма да получа нито една лесна точка. Той ме победи в Монте Карло, но сега съм по-добре. В Монте Карло имах проблеми с рамото, на първите ми срещи на клей.. Тялото ми вече е напълно възстановено“.

Българинът ще стартира участието си в сряда срещу победителя от мача между Жил Симон и Иля Ивашка. 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Григор Димитров: Няма значение дали играеш с Федерер или Надал Тодор Беленски
Теми:  
григор димитров

Коментари





Следвайте ни в Facebook