Григор Димитров обратно сред първите 25 в световната ранглиста от днес!

от в 05:13 на 31.01.2022
Диана Андреева

Григор Димитров не оправда големите очаквания на своите почитатели по време на Australian Open 2022. След един приличен старт на сезона в подгряващия турнир от серията ATP 250 в Мелбърн, Григор не показа реалните си възможности на Откритото първенство на Австралия, допускайки поражение още във втория кръг от Беноа Пер. Макар изявите на най-добрия ни тенисист при мъжете да намериха своя край още през първата седмица от "мейджър" събитието, с обновяването на световната ранглиста през днешния ден Димитров се поздравява с прогрес в своето класиране.

Григор прогресира с цели три позиции поради спадът в класирането на няколко негови колеги, а именно Джон Иснър, Доминик Тийм и Роджър Федерер. Така Димитров вече заема 25-тото място в класацията на ATP, но скоро ще му бъдат отнети точките, завоювани през 2020-а година на Australian Open, което ще доведе до сигурен спад за българина.

След като прекара известно време в родния си град, Григор се отправи обратно към дома си в Монте Карло, за да се завърне към усилените тренировки. В момента родният ни представител се подготвя за участие в ATP 250 състезанието в Далас, което ще се проведе между 7 и 13 февруари. Първата ни ракета ще бъде поставен под номер две в основната схема на сингъл, а същевременно ще участва и в турнира по двойки, където ще си партнира с местния любимец Джон Иснър.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Григор Димитров обратно сред първите 25 в световната ранглиста от днес! Диана Андреева
Теми:  
атп ранглиста | григор | григор димитров | ранглиста | тенис ранглиста

Коментари





Следвайте ни в Facebook