Григор Димитров очаква непознат опонент на старта в Индиън Уелс!

от в 22:20 на 07.10.2021
Диана Андреева

Григор Димитров намери място сред поставените състезатели на тазгодишния BNP Paribas Open и си осигури място директно във втория кръг на надпреварата. Там българският тенисист очаква победителя в първия мач през сезона в Индиън Уелс, а това е Даниел Алтмайер. Класиран под номер 114, Алтмайер е непознат към момента опонент за първата ракета на страната ни, но се надяваме, че това по никакъв начин няма да се отрази върху играта на Григор и той ще покаже тенис от най-високо ниво, за да намери място в следващия етап.
За да се класира към втория кръг на турнира, Алтмайер надигра категорично бивш представител на топ 15 - Сам Куери. Успехът в полза на световния номер 114 дойде след точно 62 минути и рутинното 6:2 6:4. Куери е далеч от върховата си форма и в последните три месеца има общо седем поражения и нито една победа на сингъл, а днешната му игра бе абсолютно безидейна, изпълнена с множество грешки и при сервис, и при ретур.

Алтмайер от своя страна със сигурност също не демонстрира високо ниво на игра. Германецът бе далеч от постоянен от дъното на корта, ала ефективният му начален удар често го спасяваше от по-завързани ситуации и в крайна сметка той все пак съумя да пречупи противника си, поздравявайки се с първа победа на ниво ATP от края на месец юли насам.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор Димитров очаква непознат опонент на старта в Индиън Уелс! Диана Андреева
Теми:  
григор | григор димитров | даниел алтмайер | димитров | тенис турнир в индиън уелс

Коментари





Следвайте ни в Facebook