Григор Димитров откри участието си на W&S Open с чиста победа над Юмбер

от в 22:58 на 23.08.2020
Петър Колев
Григор Димитров откри участието си на Western & Southern Open с двусетова победа над младия французин Уго Юмбер след 6:3 6:4! Това е първият турнир от календара на ATP след паузата, предизвикана от световната пандемия от коронавирус, поради която официални състезания не се бяха провеждали от месец февруари. С днешната си победа българинът се класира за втория кръг на надпреварата, където той ще се изправи срещу унгареца Мартон Фучович.

Григор

Григор днес изненада почитателите си с внушителна пъргавина и маневреност, като съперникът на българина често трябваше да полага неимоверни усилия, за да осъществи печеливш удар. Макар че на Димитров му се наложи да отразява шанс за пробив още във второто си подаване, хасковлията впоследствие съумя да задържи сервис гейма си, преди да реализира ключов за развитието на първата част брейк.

До края на откриващия сет Григор нямаше никакви проблеми на собствен начален удар, с което той откри сметката си в отделните части. За нещастие обаче бившият номер три претърпя спад в своето представяне, което позволи на неговия съперник да си изгради аванс от ранен пробив в началото на втория сет.

Това обаче далеч не се оказа решаващо за сюжета на двубоя, тъй като шампионът от 2017-та съумя да реализира моментален рибрейк. В играта на Гришо се наблюдаваше разнообразие, като чрез ударите си той движеше французина умело по ширината на корта, а не рядко го и привикваше в близост до мрежата, където често пъти събитията се развиваха по вкуса на първата ни ракета.

Именно тази енергичност в представянето на Димитров му помогна да осъществи пробив в ,,Тилдъновия гейм" на втория сет, като не след дълго сънародникът ни се доближи само на гейм от крайния успех в срещата.

Макар че Юмбер сервира успешно за оставане в двубоя, спечелвайки сервис гейма си на нула, ръката на Григор не трепна, и след лесно спечелено подаване на свой ред българинът се класира за втория кръг на W&S Open.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор Димитров откри участието си на W&S Open с чиста победа над Юмбер Петър Колев

Коментари





Следвайте ни в Facebook