Григор Димитров отново на корта във вторник в удобно за гледане време (програма)

от в 18:22 на 11.04.2022
Мирела Николова

Първата ни ракета Григор Димитров откри победоносно тазгодишния си клей сезон с успех над световния №20 Николоз Басилашвили на старта на Мастърса в Монте Карло. Макар двубоят да завърши с отказване на грузинеца в началото на втория сет след 47 минути игра, то ние можем да сме повече от доволни от показаното от родния ни представител, който със солидната си игра ни вдъхна голяма доза оптимизъм за предстоящите двубои.

Следващото препятствие пред най-добрия ни тенисист в Княжеството е четвъртата ракета на Сърбия - Душан Лайович, който може да се похвали с достигането си до финала на надпреварата през 2019 г. Сърбинът, който в момента заема 49-ата позиция в световната ранглиста, не е постигал две последователни победи от началото на годината, което определя българина за фаворит в сблъсъка.

До този момент двамата са се срещали на корта общо два пъти, като са си разменили по един успех, но тези двубои не могат да бъдат добър атестат какво да очакваме от предстоящия мач, тъй като са с давност от над 3 години и са се състояли на твърди кортове. Предстоящата среща между Димитров и Лайович е последна в програмата на втория по големина корт - Court Des Princes, и се очаква да стартира не преди 16:30 часа българско време.

Court Des Princes (начало 12:00 часа):

1. Лоренцо Сонего - Иля Ивашка

2. Тейлър Фриц - Лукас Катарина

3. Холгер Руне - Аслан Карацев

4. Григор Димитров - Душан Лайович

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Григор Димитров отново на корта във вторник в удобно за гледане време (програма) Мирела Николова
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | монте карло | програма

Коментари





Следвайте ни в Facebook