Григор Димитров отстъпи на Муте в четвъртфиналите на Murray River Open

от в 12:24 на 05.02.2021
Калоян Соколов

Григор Димитров изигра един двубой далеч от собствените си стандарти и закономерно отстъпи на Корентен Муте със 5:7 2:6. Българинът допусна огромно количество непредизвикани грешки, което се оказа решаващо за поражението му и сега за него предстои участие на Аустрелиън Оупън, където ще се изправи срещу Марин Чилич още на старта.

Григор стартира добре в двубоя, пробивайки сервиса на своя опонент в самото начало. Българинът бранеше подобаващо своята преднина до момента, в който трявбаше да сервира за успеха в сета. Тогава първата ни ракета се пропука и допусна загубата на четири поредни гейма, което прати частта в сметката на французина.

Сривът на Димитров продължи с пълна сила и във втория сет, тъй като ударите му постоянно намираха центъра на мрежата, а за Муте беше напълно достатъчно просто да вкарва топката в корта и да чака неизменно идващата грешка. Така се стигна до 5:2 в полза на непоставения състезател, който не срещна никакви трудности в опита си да затвори срещата и подпечата мястото си във финалната четворка.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор Димитров отстъпи на Муте в четвъртфиналите на Murray River Open Калоян Соколов
Теми:  
Murray River Open | григор димитров | корентен муте

Коментари





Следвайте ни в Facebook