Григор Димитров прегази чех за начало на US Open

от в 20:42 на 30.08.2017
Георги Христов

Григор Димитров започна с победа участието си на Откритото първенство на САЩ. Българинът надигра квалификанта от Чехия Вацлав Шафранек с 6:1, 6:4, 6:2 за малко под два часа на корта. Общо в кариерата на Гришо това е втората му най-убедителна победа в тази надпревара, след като през 2014-а загуби пет гейма срещу Дуди Села.

Така в следващата фаза той очаква победителя от мача между Аляж Бедене и Андрей Рубльов, които играят малко по-късно. Срещата ще бъде в четвъртък заради проблемите с програмата, които предизвика дъждовното време в Ню Йорк.

Първият сет продължи едва 22 минути и Димитров даде само гейм на противника.

След почивката Димитров проби решително за 3:1 и нямаше повече проблеми да затвори за 42 минути с 6:4. За първите два сета Димитров загуби само три точки на свой сервис.

Нищо не се промени и в третата част - Димитров взе пробив за 2:1 след един от най-дългите геймове в мача. Това му позволи да затвори мача чисто.

Общо в мача Григор завърши с 22 печеливши удара и продължи серията си на 13 поредни спечелени сета, която стартира в Синсинати.

Гришо има да защитава 180 точки в турнира от достигането си до осминафиналите през 2016-а, когато загуби от Анди Мъри. Именно 4 кръг е и върховото му постижение в този турнир от Големия шлем.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Григор Димитров прегази чех за начало на US Open Георги Христов
Теми:  
us open | вацлав шафранек | григор димитров | тенис

Коментари





Следвайте ни в Facebook