Григор Димитров пристига в края на седмицата за жребия в София

от в 11:40 на 31.01.2017
Георги Христов

Григор Димитров ще присъства на церемонията по тегленето на жребия за турнира Sofia Open в събота, пише "Стандарт". За момента не е ясно кога българинът ще кацне на родна земя, но е сигурно, че той ще научи от първа ръка възможния си първи противник в зала "Арена Армеец". Димитров ще стартира директно от втори кръг.

Великолепното представяне на Григор в Мелбърн му донесе изкачване от две места в световната ранглиста. От вчера официално е под номер 13 с актив от 2765 точки. Гришо можеше да бъде и 12-и, но триумфът на Роджър Федерер в Мелбърн изкачи Маестрото до 10-а позиция.

В класацията АТР Race, отчитаща спечелените точки само през 2017, Григор Димитров е на трето място, като отстъпва единствено на финалистите в Мелбърн Роджър Федерер и Рафаел Надал.

От турнира също така разкриха, че „Голямата четворка” – Доминик Тийм, Давид Гофен, Роберто Баутиста Агут и Григор Димитров, ще играe своите първи мачове в турнира на 8-и и 9-и февруари – сряда и четвъртък. Програмата по дни ще стане ясна след жребия, който ще се проведе на 4-и февруари, събота, в 15 часа.

АТР 250 турнирът Sofia Open ще се проведе между 5-12 февруари 2017 година.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Григор Димитров пристига в края на седмицата за жребия в София Георги Христов
Теми:  
sofia open | григор димитров

Коментари





Следвайте ни в Facebook