Григор Димитров: Просто съм благодарен, че имам шанса отново да се състезавам

от в 06:01 на 22.10.2020
Калоян Соколов

Григор Димитров постигна победа в откриващия си мач от надпреварата в Антверпен, надигравайки Пабло Андухар с 2:1 сета и така се класира за четвъртфиналите на турнира, където ще срещне Милош Раонич, а ето част от нещата, които българинът сподели на последвалата пресконференция:

"Мисля,че всъщност направих добър първи сет, макар да го загубих. Помислих си как нищо сериозно не е станало и просто трябва да намеря друг начин, за да надделея. Такива мачове са много важни в ранните кръгове, защото след тях вече си напълно навлязъл в надпреварата, а това е нещото, от което съм може би най-щастлив тази вечер. Също така през цялото време бях с усещането, че имам леко предимство, като това най-ясно се изразяваше в ключовите моменти и опитът ми при игра в зала се оказа решаващ. Долволен съм, че останах в мача с една наистина позитивна нагласа."

Първата ни ракета освен това коментира появата на зрители около корта и тяхното въздействие върху него:

"Мога само да кажа, че съм изключително щастлив отново да виждам публика по трибуните. В тези времена е наистина трудно да се организира такова събитие и оценявам всяко усилие в тази посока. Благодаря на всеки, който е отговорен за това турнирът все пак да се провежда и съм наистина щастлив от факта, че отново мога да се състезавам пред хората и изобщо, че тенисът се завърна", призна Димитров.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор Димитров: Просто съм благодарен, че имам шанса отново да се състезавам Калоян Соколов
Теми:  
антверпен | григор димитров | Пресконференции

Коментари





Следвайте ни в Facebook