Григор Димитров реши да си вземе почивка, няма да играе в Марсилия

от в 13:41 на 17.02.2017
Георги Христов

Най-добрият български тенисист Григор Димитров няма да участва на повече турнири до края на месеца след изявите си тази седмица в Ротердам. Димитров обяви, че ще пропусне планираното от него състезание от категорията АТР 250 в Марсилия след 20-и февруари.

Освен него в последния момент същото решение е взел и друг от играчите в топ форма - Миша Зверев. Поставен под №1 в схемата се очаква да бъде Гаел Монфис, а сред останалите фаворити са други французи - Жо-Вилфред Цонга, Ришар Гаске, Люка Пуй, Беноа Пер и Жил Симон. Титлата си от 2016-а трябва да защитава Ник Киргиос.

Всичко това означава, че Димитров ще почива близо три седмици и ще се завърне в игра за "Мастърс 1000" в Индиън Уелс. Турнирът в Калифорния е изключително важен, тъй като миналата година той загуби на старта и сега има възможност да натрупа доста точки за световната ранглиста.

След това Гришо се отправя към Флорида, където в Маями е следващият важен "Мастърс 1000" от март. Там пък има да защитава достигането си до осминафиналите от 2016-а. Тогава той надигра Анди Мъри в един от най-силните си мачове.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Григор Димитров реши да си вземе почивка, няма да играе в Марсилия Георги Христов
Теми:  
григор димитров | тенис | тенис турнир в марсилия

Коментари





Следвайте ни в Facebook