Григор Димитров: С Дани трябва да си поставим нова цел за 2017 (видео)

от в 01:25 на 20.01.2017
Георги Христов

Григор Димитров призна, че не му е било лесно да реализира обрата си срещу 20-годишния талант Хьон Чунг по пътя си към трети кръг на Откритото първенство на Австралия.

С този успех Гришо си гарантира участие в следващата фаза и мач с опитния Ришар Гаске, който вече го е побеждавал в два от турнирите в Големия шлем и има положителен баланс срещу него.

"В първия сет той игра страхотно. В същото време аз трябваше да играя агресивно. С началото на втория сет аз се почувствах по-уверен, което беше добре. Прекрасно е, че спечелих," обясни първата ракета на България, който няма загуба през 2017.

СНИМКИ ОТ МАЧА!

От своя страна тенисистът от Южна Корея е считан за един от изгряващите таланти и с потенциал за място дори в топ 10.

"Чувствам се добре, дошъл съм тук за да играя, да се състезавам и за момента съм здрав. Сега трябва да почина малко, за да гледам към следващия кръг и да покажа по-добър тенис," анализира Димитров.

Но какви са целите му?

"В началото на годината целта бе да спечеля титла за първите шест месеца, така че вече започнах страхотно (с трофея в Бризбейн). Ето защо Дани (Валверду) се налага да промени плановете. Ще го обсъдим. Сега съм тук в Австралия пред тази страхотна публика и се надявам да продължа по същия уверен начин."


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Григор Димитров: С Дани трябва да си поставим нова цел за 2017 (видео) Георги Христов
Теми:  
australian open | григор димитров

Коментари





Следвайте ни в Facebook