Григор Димитров се отказа от участие на първия си заявен турнир през американското лято

от в 14:40 на 22.07.2024
Калоян Соколов

Григор Димитров все пак няма да играе на ATP 500 надпреварата във Вашингтон (29 юли - 4 август), която явно идва прекалено скоро след злощастно получената травма на "свещената трева". Българинът сподели, че е получил разкъсване на адуктор в левия си крак, след като беше принуден да се откаже от осминафиналния си двубой на Уимбълдън срещу Даниил Медведев. Григор обаче още през миналата седмица се завърна на корта и написа в социалните медии, че рехабилитацията му върви добре, като увери как можем съвсем скоро да го очакваме обратно на корта.

Всичко това ни навеждаше на мисълта, че вероятно първата ни ракета ще може да игре в столицата на САЩ, където през миналата година достигна до полуфиналите. Българинът щеше да бъде първи поставен в основната схема и имаше отличен шанс да добави важни точки в бората си за класира на финалите в Торино, докато другите топ играчи са на Олимпиадата в Париж, но явно завръщането ще трябва да почака поне до Мастърса в Монреал, който ще стартира на 6-ти август.

Григор към момента е все още в Монако, където продължава своята подготовка и възстановяване в компанията на Себастиан Дюран (фитнес треньор) и Алгис Христов (физиотерапевт), така че засега изглежда, че нещата вървят по план и се надяваме да видим нашия топ тенсиист в оптимално физическо състояние на Мастърса в Канада!


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Григор Димитров се отказа от участие на първия си заявен турнир през американското лято Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | вашингтон | григор димитров | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook