Григор Димитров се срина и в Мадрид, изпада от топ 30

от в 18:00 на 03.05.2016
Теодор Кафеджиев

Григор Димитров отпадна на старта на "Мастърс 1000" в Мадрид. Участващият със специална покана от организаторите №46 Пабло Кареньо Буста го надигра със 7:6(3), 6:3. Това е второ поредно поражение за българския №1, който изненадващо отстъпи преди дни и във финала на АТР турнира в Истанбул.

Първият сет продължи цял час и предложи множество периоди на разменено предимство. Григор спаси четири точки за пробив в началните геймове с добро сервиране. При 4:4 Буста обаче бе много убедителен и този път наказа грешките му, за да вземе аванс от 5:4. Григор съумя да отговори с моментален рибрейк благодарение на поредица добри бекхенди. В последвалия тайбрек Буста поведе бързо с 4:1 и до края нямаше затруднения да приключи със 7:3 точки.

Втората част стартира с пропилян шанс от Григор да вземе подаването на съперника в първия гейм. След това българинът сам спаси три точки за пробив, но испанецът все пак проби за 2:0. До края Кареньо Буста доминираше в своите геймове до 5:3, когато Димитров пропусна три точки за връщане на пробива.  В крайна сметка представителят на домакините обърна и ще играе с Жил Симон в следващата фаза.

За Кареньо Буста представянето му в Мадрид вероятно ще значи ново рекордно класиране в световната ранглиста.

По този начин Григор Димитров ще напусне топ 30 на световната ранглиста. Той имаше да защитава четвъртфинал от 2015-а, когато загуби от Рафаел Надал. Очаква се от следващата седмица да загуби поне шест позиции.

Следващият турнир за Гришо ще бъде "Мастърс 1000" в Рим, който стартира следващата седмица.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Григор Димитров се срина и в Мадрид, изпада от топ 30 Теодор Кафеджиев
Теми:  
григор димитров | мадрид | пабло кареньо буста | тенис | тенис турнир в мадрид

Коментари





Следвайте ни в Facebook