Григор Димитров се завърна в Пекин с убедителен успех (видео)

от в 10:59 на 02.10.2018
Георги Христов

Григор Димитров прекъсна серията си от две поредни загуби и се завърна с победа на АТР 500 турнира в Пекин. Българинът победи квалификанта Тенис Сандгрен след 7:5, 6:3. Първоначално Гришо трябваше да се срещне с американеца Райън Харисън, но той се отказа и бе заменен с "щастлив губещ".

Първият сет се разви доста странно. Димитров поведе за 25 минути на корта с 5:2, но след това допусна изключителен спад. Сандгрен успя да спечели три поредни гейма на нула, връщайки пробива - 5:5. Въпреки доброто си представяне Сандгрен трепна, когато трябваше да спечели гейма си за влизане в тайбрек и Гришо решително проби - 7:5 за 50 минути на корта.

След почивката Димитров продължи серията си и проби за 2:0, след което нямаше повече трудности.

За най-добрия български тенисист това бе първи официален двубой след поражението му от Стан Вавринка на Откритото първенство на САЩ в края на август.

В следващата фаза Гришо ще се изправи срещу друг съперник извън топ 50. Това ще бъде сърбинът Душан Лайович, който е 55-и в подреждането на АТР. Досега двамата имат един сблъсък на професионално ниво и то отново в Китай. През 2016 в Чънду Димитров печели със 7:6, 6:4.

През 2018 Григор защитава 180 точки в Пекин, след като миналия сезон достигна полуфиналите и отстъпи на Рафаел Надал. Иначе най-доброто постижение на родния талант бе през 2016, когато бе финалист в същата надпревара.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор Димитров се завърна в Пекин с убедителен успех (видео) Георги Христов
Теми:  
григор димитров | тенис | тенис сандгрен | тенис турнир в пекин

Коментари





Следвайте ни в Facebook