Григор Димитров ще е водач на отбора на България в ATP Cup

от в 23:18 на 25.10.2019
В
Доскоро не беше разяснено кой ще предвожда българския отбор в надпреварата ATP Cup в началото на следващата година, ала вече стана ясно, че водач на родния ни тим ще бъде именно първата ни ракета - Григор Димитров. Турнирът ще се състои в Австралия, дните точно преди началото на първия турнир от Големия шлем.

Независимо от многото слухове, че хасковлията обмисля варианта отново да не се присъедини към националния ни отбор, Димитров опроверга тези твърдения. Все още не е ясно кой точно ще заеме другите четири места в тима през януари догодина, като това ще се реши в средата на ноември.

Правилата на новата ATP надпревара гласят, че държавите-участнички се определят по ранкинга на първите им ракети. По тази класация ние сме 20-ти, а на 25-то място се бори Казахстан, представян от младия Александър Бублик. Благодарение на загубата си в първи кръг Бублик се отдалечи с още от Гришо, като от понеделник разликата между двамата ще бъде 443 точки. Дали тази надпревара ще позволи на Димитров да вземе участие на Олимпийските игри в Токио догодина, предстои да разберем.

По-рано тази седмица хасковлията отстъпи на италианската звезда Матео Беретини. Благодарение на невероятната си игра от сервис Беретини сложи край на участието на нашето момче в австрийската столица във втори кръг, с което все пак Димитров ще дръпне с 45 точки в ранглистата. Така 28-годишният ни представител ще се придвижи с две позиции надпред в световната ранглиста, заемайки 27-то място.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор Димитров ще е водач на отбора на България в ATP Cup В

Коментари





Следвайте ни в Facebook