Мачове на живо
Приключил
Лиам Броуди 443
Ник Кирьос 666

Григор Димитров ще работи с Крис Гро

от в 10:17 на 09.12.2019
В
Григор Димитров започва работа с Крис Гро. Той е бивш наставник на Томи Хаас, а двамата заедно правят най-силните периоди в кариерата на Хаас, след като той просперира от играч извън топ 200 до номер 11 в началото на десетилетието. За последно Гро беше треньор на Томи през 2015, а в последните 4 години има роля в тенис федерацията на САЩ, където се занимава с развитието на играчите. Специалистът е работил освен с Хаас, с Тейлър Фриц и Брадли Клан.

christian groh

Гро тренира и Тейлър Фриц, откакто американецът е 15-годишен. През 2015 Тейлър под ръководството на Гро, печели US Open при младежите и играе финал на Ролан Гарос.

Като играч Гро е влизал в топ 1000 на сингъл, но от самото начало се фокусира върху треньорската си работа, като още през 2008 година, две години преди да стане професионален АТР треньор, работи като наставник в университета, в който е завършил.

В щаба на Григор Димитров за последно треньор беше Радек Щепанек. Двамата обаче нямаха много сполучливо партньорство и още преди US Open, бившия тенисист спря да присъства в щаба на българина, а относно Андре Агаси, първата ни ракета заяви, че все още специалистът дава съвети на нашето момче.

Източник: tenniskafe.com


Спечели тенис сак, раница или шапка

Оцени тази статия:
Григор Димитров ще работи с Крис Гро В

Коментари

Следвайте ни в Facebook