Григор Димитров ще търси реванш срещу световния №78 във втори кръг в Индиън Уелс

от в 14:06 на 12.03.2022
Мирела Николова

След като Новак Джокович не бе допуснат до участие на Мастърса в Индиън Уелс през тази година поради липса на поставена ваксина против COVID-19, късметът се усмихна на най-добрия ни тенисист Григор Димитров, който зае мястото на сърбина и стана втори поставен в схемата. Това му предостави възможност да почива на старта и да започне директно от втори кръг, като днес бе определен неговият опонент - Джордън Томпсън.

Австралиецът успя да надделее над Давид Гофен, чиито резултати през последната една година са далеч от задоволителни. Разочарованията за белгиеца не спират и днес той трябваше да преглътне още едно такова в мач, в който водеше със сет и пробив, но в крайна сметка колебливата му игра в ключовите моменти откри пред опонента множество възможности за завръщане в резултата, което доведе и до трисетова победа на Томпсън с 4:6 7:5 7:6(3), постигната за точно 2 часа и 45 минути.

Бившият №7 навлезе в срещата изключително силно, реализирайки пробив още в първия възможен момент, като впоследствие бе непоколебим на начален удар и успя да опази преднината си, за да поведе в отделните части. Вторият сет също започна отлично за Гофен, който се откъсна напред с брейк и 3:1, ала от там насетне интензитетът в играта му спадна, което откри пред Томпсън отличен шанс да навакса пасива си, а по-късно и да осъществи късен пробив, с който да вкара двубоя в трети решаващ сет. Там станахме свидетели на непостоянно представяне от страна и на двамата тенисисти, което наложи изиграването на тайбрек, върху който австралиецът пое контрола още от самото начало и с всяка изминала минута правеше уверена крачка към втория етап на надпреварата.

До този момент Димитров и Томпсън имат само един изигран двубой помежду си, който датира от Мастърса в Маями през 2019 г. Тогава двамата отново се срещат във втори кръг, но за наше съжаление, като победител от мача излиза представителят на Австралия след успех в два оспорвани сета - 7:5 7:5. Именно през този сезон Томпсън прави и най-силния сезон в кариерата си, тъй като през пролетта достига до върховото за себе си класиране в световната ранглиста - 43-ата позиция, като към момента заема 78-ото място. Той също така не може да се похвали с някакво забележително представяне на турнир от Големия шлем или от сериите Мастърс 1000, а освен това не е печелил и нито една АТР титла.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор Димитров ще търси реванш срещу световния №78 във втори кръг в Индиън Уелс Мирела Николова
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | давид гофен | джордън томпсън | индиън уелс | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook