Григор Димитров ще участва на двойки в Куинс

от в 13:37 на 02.06.2021
Диана Андреева

Григор Димитров започва представянето си на един от най-специалните за него турнири, а именно Queen's Club Championships, от пресявките. Турнирът, където първата ракета на страната ни спечели своята дебютна ATP титла на тревна настилка, ще се проведе между 14 и 20 юни, а освен на сингъл, Гришо е част от списъка и при каретата. На двойки световният номер 17 ще си партнира с Фелисиано Лопес, а освен тях фигурират и имената на Мате Павич и Никола Мект и Николас Маю и Пиер-Юг Ербер.

Двойката на Димитров и Лопес имат история в британския град. Преди вече почти седем години, те се изправиха един срещу друг във финалния сблъсък, където Григор се наложи с 6:7(8) 7:6(1) 7:6(6) и заслужено вдигна титлата. По време на последното издание на надпреварата - през 2019, българинът отново взе участие в двойковия турнир, а до него на корта тогава се намираше завърналия се от операция на тазобедрената става Анди Мъри. 

И все пак участието на първата ни ракета в турнира все още е под въпрос, тъй като той трябва да излекува своята контузия в областта на кръста. Травмата на Григор не е никак лека, а той самият сподели, че е силно обезпокоен за състоянието си и може дари да се наложи да се подложи на операция. В неделя Димитров излезе за своя първи мач на Ролан Гарос 2021 и докато всичко изглеждаше в реда на нещата, болката обвзе българския състезател и го принуди да се оттегли, напускайки надпреварата още в самото й начало.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Григор Димитров ще участва на двойки в Куинс Диана Андреева
Теми:  
григор димитров

Коментари





Следвайте ни в Facebook