Григор Димитров след мача със Синер: Знаех какво трябваше да направя

от в 17:30 на 18.09.2020
В


След победата си в мача с Яник Синер Григор Димитров даде пресконференция, в която сподели кратко резюме на срещата и внесе малко повече яснота около себе си и това как се чувства. Най-добрият български тенисист коментира, че е знаел какво трябва да прави на корта, ала важното е било да го покаже и на практика. Той добави и че не е търсел максимална агресия при ретурите си, а просто се е стремял да влезе в разиграване.

Относно двубоя българинът призна за трудностите през първата част, когато опонентът му е пращал по перфектен и много мощен начин топките в неговата половина. Димитров споделя и че това е означавало, че трябва максимално бързо да намери играта си и в крайна сметка е съумял да го стори. Първата ни ракета разкри, че със сигурност не е играел на възможно най-доброто ниво, затова и в началото на втората част се опитал да успокои играта си и независимо какво става, да търси начин, чрез който да постигне победата, а рибрейкът, постигнат във втората част, чувствително му е помогнал в хода на двубоя.



През третия сет Гришо продължил да бъде уверен и се опитвал да запази максимална концентрция, докато умората на опонента му оказала влияние и той намалил една идея силата в ударите си, което помогнало на Димитров да подобри своето представяне.



Относно съперника си в следващия кръг Димитров заяви, че очаква още много такива двубои срещу младите играчи, като със сигурност и в следващия кръг ще срещне такъв. Той добави: "Независимо на колко години си, турнирите протичат еднакво за всички, и аз съм бил в позицията на младите, но сега мога да използвам опита си една идея повече".

Вижте пълното интервю!

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор Димитров след мача със Синер: Знаех какво трябваше да направя В

Коментари





Следвайте ни в Facebook