Григор Димитров след първата си победа в Париж: Дори когато съм далеч, винаги усещам подкрепата от България

от в 22:48 на 29.09.2020
Анисия Стоева

Григор Димитров откри кампанията си във френската столица с категоричен успех над един от представителите на домакините- Грегоар Барер, след 6:3 6:2 6:2. По този начин първата ни ракета си осигури участие във втори кръг на последния за годината турнир от Шлема, където ще се срещне със съвсем преодолимия Андрей Мартин.

Записахте категорична победа с 3:0 сета, макар и срещу труден опонент и различни условия. Как усетихте първия си мач на Ролан Гарос?

-Много трудни кондиции особено последните 4-5 дни. Вчера дори цял ден не успях да тренирам. Просто гледах да съхраня възможно най-много енергия, защото наистина беше много важно в днешния ден. Мачът започна в 7:00-7:30, почти два дни без тенис, така че просто трябваше да се нагодя към условията, което е най-важното нещо в момента. Всяка една точка, всяка една топка е важна в момента. Кортът е доста бавен, топките са тежки, имах проблеми с наплитането на ракетите, но се надявам, че вдругиден ще съм по-добре с тези неща.

Макар и ограничен капацитет публика, имаше и български скандирания. Усещате ли тази подкрепа?

- Да, не е лесно, когато нямаш подкрепа. Но както винаги съм казвал, усещам я постоянно от България. Дори да съм далеч- винаги я има, и днес чух български възгласи, които със сигурност ми помогнаха в 22:45 и продължаваме напред.

Много странна година, белязана от COVID-19. Вие имахте нещастието да го изпитате от първа ръка. Всичко наред ли е?

-Да, наистина не беше лесно. Има още моменти, в които усещам лека умора. Но в последните седмици на годината трябва да дам всичко от себе си, за да може като дръпна една черта накрая да видя какви са целите за следващата година и да продължавам да надграждам играта си.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор Димитров след първата си победа в Париж: Дори когато съм далеч, винаги усещам подкрепата от България Анисия Стоева
Теми:  
григор | григор димитров | димитров | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook