Григор Димитров след успеха си в Париж (интервю)

от в 17:57 на 03.10.2020
Диана Андреева

Григор Димитров заслужено намери място за първи път в кариерата си в четвърти кръг на Ролан Гаорс след успех срещу испанецът Роберто Карбайес Баена. Българинът изигра много солиден двубой и след 6:1 6:3 и отказване на опонента му запази успеваемостта си без загубен сет на тазгодишното издание на надпреварата в Париж. След успеха си, Гришо каза:

Григор Димитров: Още от самото начало на загрявката го видях, че му има нещо, че не се чувства добре и знаех, че просто трябва да излезна и да се опитвам да вкарвам всяка една точка и че не трябваше въобще да се опитвам да правя нещо повече, от това, което показах сега в мача.

Въпрос: Този мач ще повлияе ли някак на подготовката ви, на мотивацията за следващия кръг?

Григор Димитров: Не, това си беше мач като мач. В момента просто трябва да видя аз как съм седял на корта, да обмисля как съм тренирал, как съм играл, да погледам може би някой от предишните ми мачове, за да видя в какво състояние съм и да преценя ако трябва да наблегна на нещо конкретн.

Смятам, че съм в добра форма - и ударите ми са налице, и сервисът ми, и слайсът ми и движението по корта, така че просто е важно да поддържам това ниво, нищо друго. 

Въпрос: Преминавате във втората седмица на Ролан Гарос за първи път, има ли нещо по-специално в това?

Григор Димитров: Не, и преди съм бил във втората седмица, не на Ролан Гарос де, но на други турнири, но няма ноищо по-различно. Като цяло обстоятелствата са доста разнообразни за всеки един от нас, но това е, трябва да работиш с това, което има.

Въпрос: Странни са метеорологичните условия, играете вече трети мач тук, свикнахте ли с обстановката?

Григор Димитров: Всеки един ден трябва да се пригодяваш към ситуацията, защото всеки един ден условиията са различни - един ден вали, един ден е топло, студено, така че много е непредвидимо, но е нужно просто да бъдеш концентриран. 

Също така фактът, че няма публика е необичаен, така че в момента просто трябва да играя.

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Григор Димитров след успеха си в Париж (интервю) Диана Андреева
Теми:  
григор димитров | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook