Григор Димитров срещу Даниел Алтмайер - анализи, очаквания и коефициенти

от в 17:39 на 09.10.2021
Калоян Соколов

Григор Димитров ще излезе за първия си двубой на Мастърса в Индиън Уелс тази вечер, а негов съперник ще бъде Даниел Алтамйер. Нашето момче ще срещне за първи път младия германец, който прави най-добрия си сезон досега в Тура. Димитров също показва сериозен пик в своята форма, след като достигна до полуфиналите в Сан Диего през миналата седмица, и всички ние се надяваме успешните му изяви на корта да продължат, а ето какво трябва да направи хасковлията, за да се поздрави с победата.

Какво да очакваме от Даниел Алтмайер?

Алтмайер е на 23 години, десничар е и изпълнява еднорък бекхенд. Към момента се намира под номер 114 в световната ранглиста, а рекордното му класиране е с осем позиции по-напред. Германецът никога не е достигал отвъд полуфиналната фаза на ATP надпревара, но е двукратен шампион в състезанията от сериите "Чаланджър" и освен това през миналия сезон се класира за осминафиналите на Ролан Гарос, след като преди това преодоля съпротивата на Матео Беретини.

Световният номер 114 предпочита играта на червени кортове, тъй като използва сериозно количество топспин при ударите си, и кортовете с висок отскок в Индиън Уелс пасват отлично на стиловите му характеристики. Младокът сам се определя за истинска машина, защото му харесва да задава темпото и разиграванията да бъдат решавани именно от неговите изпълнения.

Непоставеният играч обича да посреща далеч зад основната линия, което се обособява от широкия му замах при ударите и веднага можем да забележим сходство между неговия обратен удар и този на Стан Вавринка. Алтмайер умее да нанася огромен брой уинъри от тази страна, щом получи нужното време да се разгърне максимално и пласира топката със завидна дълбочина.

Как може да противодейства Григор Димитров?

Българинът трябва да вкара срещата във възможно най-бързи обороти на развитие, тъй като съперникът му не харесва подобен тип надигравания и предпочита да изгражда постепенно разиграванията. Германецът допуска доста неточности във високоскоростни размени и позицията му на корта може да бъде крайно уязвима, като Григор вероятно ще опита да използва повече къси топки и да излиза често на мрежата.

Алтмайер определено ще си пати от прекалено защитната си позиция на ретур, която ще даде възможност на Димитров да изгражда скоростни комбинации чрез своя форхенд. Сервисът на по-нискоранкирания тенисист също не е особена заплаха и хасковлията би имал всички шансове да атакува директно от ретур.

Вече споменахме колко опасен офанзивен удар би могъл да бъде бекхендът на аутсайдера, само че слайсът не е така добре развит и често може да се пропуква под напрежение. Първата ни ракета просто трябва да затвърди показаната агресивна настройка от изминалия си мач в Сан Диего и не би трябвало да срещне някакви особени затруднения.

Очаквания и коефициенти

Даниел Алтмайер се завърна в игра за пръв път след близо едномесечна пауза и няма почти никакъв опит на подобно ниво и такъв вид настилка. Индиън Уелс категорично не е сред най-успешните статистически турнири за Гришо, ала не мога да си представя той да допусне изненада тази вечер, вземайки предвид всички обстоятелства.

Букмейкърите също фаворизират сериозно хасковлията, чиято ставка за победа се равнява на 1.33, докато коефициентът за Алтмайер варира между 3.20 и 3.50, макар че тези предварителни прогнози невинаги са гарант за развитието на срещата, която по традиция ще може да наблюдавате на линковете в Tennis.bg!

 

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор Димитров срещу Даниел Алтмайер - анализи, очаквания и коефициенти Калоян Соколов
Теми:  
atp | анализи и истори | бгтенис | григор димитров | даниел алтмайер | индиън уелс | превюта

Коментари





Следвайте ни в Facebook