Григор Димитров срещу Феликс Оже-Алиасим - анализи, очаквания и коефициенти

от в 18:12 на 30.09.2021
Калоян Соколов

Григор Димитров постигна чудесна победа срещу Мартон Фучович на старта на турнира в Сан Диего, само че сега за първата ни ракета предстои още по-сериозно изпитание, защото ще премери сили с втория поставен Феликс Оже-Алиасим. Досега двамата са се срещали на два пъти, като българинът не е печелил дори сет, а нека заедно с вас да поразсъждаваме какво би могъл да направи, за да обърне въпросните тенденции.

Какво да очакваме от Феликс Оже-Алиасим?

Канадецът е един от най-ярките представители на следващото поколение и прави впечатление още от най-ранна възраст, печелейки първите си точки за ранглистата, когато е само на 14 години. Впоследствие Алиасим оглавява световното подреждане при юношите и няколко сезона по-късно става най-младият състезател в топ 25 от 1999-а година насам.

Възпитаникът на Тони Надал притежава много ефективна комбинация от сервис и форхенд, а топката му лети със завидна скорост. 21-годишният играч умее да натиска съперниците си чрез дълбоките си удари, които изпълнява веднага след отскока на топката и така не дава почти никаква възможност за реакция на своя опонент.

Световният номер 11 превъзхожда сериозно нашия представител с физическата си мощ и определено предимството би било на страната на поставения състезател, ако се стигне до тежки разигравания от дъното на корта, над които той би могъл да установи пълен контрол. Младокът е и един от най-изявените атлети в Тура, което му позволява да достига до наглед почти невъзможни топки.

Как може да се противопостави Григор Димитров?

Димитров трябва да избегне еднотипните размени срещу този съперник, защото в предходните им сблъсъци си е патил от липсата на вариация и този път не трябва да сдава доброволно инициативата, тъй като тогава Алиасим става извънредно опасен и българинът постепенно ще отстъпва, докато не бъде принуден да сгреши.

Григор е длъжен да променя темпото непрекъснато и да кара опонентът си да няма представя какво му предстои на корта. За родния ни представител ще бъде важно да насочва топката главно към бекхенда на втория поставен, който може да бъде наистина опасен удар, но често сме виждали да се пропуква под напрежение.

Нашето момче определено ще търси варианти да разбие изцяло ритъма на полуфиналиста от Откритото първенство на САЩ, тъй като той е много зависим от него и допуска огромен брой неточности, когато излезе от зоната си на комфорт. Канадецът също така става крайно неспокоен, щом не доминира развитието на мача и сме свикнали често сам да си вреди в завързаните моменти, така че е много важно да усети напрежението от самото начало.

Във всеки случай не е нужно Гришо да се стреми да пласира ударите си в близост до линиите, ала задължително ще се изисква да държи противника възможно по-далеч от основната линия, с което ще притъпи неговата агресивна настройка и нещата няма да зависят до такава степен от по-младия тенисист.

Очаквания и коефициенти

Очаквам Григор най-после да покаже равностойна игра в среща с Алиасим, а през тази седмица вече видяхме как надиграва непобеден досега съперник. Все пак сега предстои далеч по-трудна битка, за която не съм убеден дали към момента нашето момче е готово, но със сигурност шансове за успех са налице.

Букмейкърите логично посочват канадеца за фаворит, предлагайки ставка за победа от 1,40 за Оже-Алиасим, а коефициентът за Димитров варира между 2,80 и 3,10. Тези предварителни прогнози обаче често биват опровергавани и ние се надяваме тук да имаме точно такъв случай, като двубоят отново бихте могли да проследите на линковете в Tennis.bg!

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор Димитров срещу Феликс Оже-Алиасим - анализи, очаквания и коефициенти Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | превюта и анализи | сан диего | феликс оже-алиасим

Коментари





Следвайте ни в Facebook