Григор Димитров срещу Иля Ивашка - анализи, очаквания и коефициенти

от в 12:59 на 28.09.2022
Калоян Соколов

Григор Димитров ще направи своето завръщане на АТР 250 надпреварата в София през днешния ден, като негов противник ще бъде Иля Ивашка, който в първия етап надделя над Микаел Имер в най-дългия мач в историята на турнира досега, продължил 3 часа и 22 минути. До този момент двамата са се изправяли един срещу друг общо два пъти, като са си разменили по една победа, а нека сега да поразсъждаваме как родният ни представител би могъл да излезе напред в общите им сблъсъци.

Какво да очакваме от Иля Ивашка?

Ивашка се намира под номер 71 в световната ранглиста, което е с 31 позиции по-ниско от върховото му класиране, постигнато по-рано този сезон. 28-годишният състезател има една завювана титла на най-високото ниво в Тура, спечелена на турнира в Уинстън Сейлъм през 2021-ва. 

Беларусинът притежава мощен сервис, а освен това удря еднакво здраво от двете страни. Ивашка е напълно постоянен в линейната скорост на изпълненията си, които са лишени от особена експлозивност, ала са достатъчно агресивни и добре насочени, поради което могат да създадат трудности на почти всеки играч.

 

 Световният номер 91 е висок 193 сантиметра, но това по никакъв начин не компрометира неговото движение по корта, което му позволява да прави страхотни контраатаки в движение от трудни наглед позиции.

Несъмнено беларусинът ще се опита да води темпото в хода на мача, имайки огромно самочувствие с оглед на чудесните си последни резултати, само че най-високото ниво на първата ни ракета би се оказало твърде висока топка за световния №71 и сблъсъкът вероятно няма да се реши с лекота в полза на някого от двамата атлети.

Как може да се противопостави Григор Димитров?

Опитът на нашето момче е значително по-голям на подобна сцена, а подкрепата от страна на публиката ще увеличи допълнително шансовете на сънародника ни за успех. В двубоя срещу Имер ритъмът на игра бе изключително монотонен, което позволи на Ивашка да вземе преимущество, докато в предстоящия сблъсък вариативната игра на родния ни представител ще бъде друго негово предимство.

Гришо е един от най-добрите играчи по отношение на качествата си в дефанзивен план, което е от ключово значение срещу днешния му агресивно настроен опонент. Беларусинът често натиска топката, но страда от липсата на чак толкова категоричен завършващ удар, а това дава предпоставки пред българина да удължава максимално точките и така да провокира грешки от ракетата на по-нискоранкирания тенисист.

 

Поставеният под номер 4 трябва да покаже нужната доза търпение и да не търси нископроцентни опити за приключване на размените, както правеше неведнъж в някои от последните си срещи. Хасковлията притежава нужния арсенал, който да разбие ритъма на Ивашка и възможностите на ретур няма да липсват, защото второто подаване на квалификанта е силно уязвимо и често се пропуква под напрежение.

Очаквания и коефициенти

Очаквам силите да бъдат много изравнени предвид страхотния сезон, който прави беларусина и на Григор няюа да му е никак лесно да победи през днешния ден. Пъпрвата ни ракета обаче е един от най-добрите тенисисти на закрити твърди кортове, а освен това ще се шолзва с невероятна подкрепа от страна на трибуните, така че вярвам в победоносното завръща не Григор Димитров в "Арена Армеец".

Според букмейкърите двамата състезатели имат равни шансове за успех, като ставката за победа на всеки от тях се котира на 1.90. По-късно днес от 18:00 часа днес предстои да разберем кой ще бъде крайният победител, а на нас не ни остава нищо друго, освен да стискаме палци Гришо да ни зарадва с победа. В случай че нямате възможност да проследите на живо срещата в "Арена Армеец", то ще може да я наблюдавате онлайн на обичайните линкове в Tennis.bg!


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор Димитров срещу Иля Ивашка - анализи, очаквания и коефициенти Калоян Соколов
Теми:  
atp | Sofia Open 2022 | григор димитров | Иля Ивашка | истории и анализи | Превютa

Коментари





Следвайте ни в Facebook