Григор Димитров срещу Пабло Андухар - анализ, коефиценти и очаквания

от в 18:00 на 21.10.2020
Калоян Соколов

Григор Димитров ще излезе на корта за първия си мач от Ролан Гарос насам, а това ще стане на ATP 250 турнира в Антверпен, където българинът ще запише дебютно участие. Димитров ще започне кампанията си в Белгия срещу испанеца Пабло Андухар, а срещата е от втория кръг на надпреварата, тъй като Димитров е поставен под номер 4 и почиваше на старта. Испанецът пък записа двусетова победа над Федерико Кория, но той определно може да бъде благодарен на съпътстващите го обстоятелства, защото Кей Нишикори се отказа през вчерашния ден, а именно коравият азиатец трябваше да бъде опонент на Андухар според изтегленета предварително схема, но получи травма непосредствено преди срещата.

 Какво да очакваме от Пабло Андухар?

Ибериецът е 34-годишен и върховото му класиране е номер 32 в световната ранглиста, само че то има давност от пет години време. Андухар има 9 достигнати финала през своята кариера, като всеки един от тях е на клей, а самият той не крие явните си предпочитания към червената настилка, където е четирикратен шампион на ниво ATP 250. Пабло е постигнал 141 победи през кариерата си в Тура, ала цели 103 от тях са върху землени кортове, докато статистиките му върху по-бързите покрития никак не са впечатляващи. Испанецът е триумфирал в едва 11 процента от сблъсъците си на трева и в 28 от тези на твърда настилка. Играта му е подчертано дефанзивна и също така притежава ясно изразен афинитет към продължителните размени. Точно стабилността е най-силното качество на ветерана, който няма някакви впечатляващи оръжия, но може да накара съперника си постоянно да прави допълнителни удари, докато най-накрая сбърка. Условията тук обаче определено не пасват на Андухар, а победата му в първи кръг до голяма степен се дължи на това, че Кория също е профилиран само в изявите си на клей.

Съперничество и очаквания към двубоя

Григор Димитров и Пабло Андухар са се срещали три пъти помежду си, а българинът има предимство от 2:1 победи. И двата успеха на Гришо са извоювани на хард, докато Андухар печели единствената си победа през далечната 2011-а, когато родният ни представител прекратява принудително участието си още в първия сет на тогавашния им сблъсък. Днес мачът ще се проведе именно на твърди кортове, което дава сериозно предимство на българина. Димитров има 3 титли извоювани в подобни условия и може би показва най-постоянни игри точно на закрито. Първата ни ракета може да разгърне безвъзпрепятствано целия си тенис арсенал, независейки от външни фактори и освен това има серозни предимство в линейната скорост на ударите си от основната линия и сервиса спрямо противника. За Григор е далеч по-естествено да взема топката рано в търсенето на бърза развръзка и всички тези компоненти би трябвало да се преплетат в една неразрушима за Андухар комбинация. Личните ми очаквания са Димитров да доминира напълно на корта и изходът на срещата да зависи изцяло от него, а прогнозата ми е двусетова победа в полза на хасковлията.

Коефиценти

Съвсем естествено и букмейкърите фаворизират българина, тъй като Андухар има само 2 спечелени двубоя в зала през цялата си кариера и световния номер 20 не изглежда като човека, срещу когото ще постигне третата си такава. Ставката за победа на Гришо се оценява на 1.15, докато коефицентът за испанеца е 5,00. Моят съвет към любителите на залози е да се въздържат от търсенето на изненади и да се насочат към сигурното, което сочи комфортна победа в полза на Григор Димитров!

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор Димитров срещу Пабло Андухар - анализ, коефиценти и очаквания Калоян Соколов
Теми:  
Анализи | антверпен | григор димитров | Превютa

Коментари





Следвайте ни в Facebook