Григор Димитров стартира срещу Кевин Кинг в Атланта

от в 05:58 на 22.07.2019
В
Григор Димитров трябваше да започне участието си в Атланта с мач срещу квалификант, като името на тенисиста, преминал пресявките, който ще се изправи срещу нашата първа ракета, е ясно, а това ще бъде именно представителят на домакините - Кевин Кинг.

Американецът е слабо познат, тъй като той се изявява предимно по Чаланджър и Фючърс надпреварите. В момента той се намира на 405-тото място в световната ранглиста и това ще бъде петият му мач на ниво АТР, като до този момент Кинг не може да се похвали с особено големи успехи, при положение че той не е достигнал до победата в нито един от четирите си предишни двубоя в основната схема на АТР турнир.



Все пак 28-годишният тенисист побеждава втория поставен в първия кръг на квалификационната схема - Гидо Андреоци, със 7:5 4:6 7:6(2), за да си подпечата сблъсък със сънародника си и добър познат на Григор - Райън Харисън. Харисън печели първата част, но впоследствие Кинг изравнява, като Райън решава да се откаже по средата на третия сет при резултат 6:7(6) 7:5 3:1 в полза на 405-тия в света.

Димитров и Кинг ще се изправят за първи път помежду си в първи кръг в Атланта, а това ще стане във вечерната сесия на програмата за вторник.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор Димитров стартира срещу Кевин Кинг в Атланта В

Коментари





Следвайте ни в Facebook